
“AİLE HEKİMLERİ DOĞRUDAN TETKİK İSTEYEBİLECEK”
Batman İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Semih Canpolat, 1 Ocak 2025 itibarıyla başlayacak olan dijital entegrasyon çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
Batman İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Semih Canpolat “Birinci, ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetleri arasında sağlanan dijital entegrasyon sayesinde aile hekimlerimiz artık INR, röntgen, mamografi ve yeni doğan kalça ultrasonografisi gibi tetkikleri doğrudan hastanelerden talep edebilecek” dedi.
Yeni sistemle birlikte, hastalar herhangi bir poliklinik kaydı yaptırmadan tetkiklerini çektirebilecek ve sonuçlar aile hekimlerinin ekranlarına doğrudan iletilecek. İl Müdürü Canpolat “Bu yenilik sayesinde vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaşacak ve süreçler hızlanacak” diye ekledi.
HASTALAR İÇİN KOLAYLIK VE GÜVENLİK
Yeni uygulamanın detaylarını paylaşan İl Müdürü Canpolat “Hastalarımıza e-Nabız üzerinden benzersiz bir kod üretilecek. Tetkik istemleri sonrası herhangi bir muayene kaydı yapılmayacak ve gereksiz tekrarların önüne geçilecek” ifadelerini kullandı.
Mamografi ve yeni doğan ultrasonografisi gibi işlemler için aile hekimleri randevu oluşturabilecek.
SAĞLIKLI HAYAT MERKEZLERİ İLE İŞ BİRLİĞİ
İl Müdürü Canpolat, Sağlıklı Hayat Merkezlerinin bu sistemin önemli bir parçası olduğunu belirterek, “Hastalarımız burada diyetisyen, fizyoterapist ve psikolog gibi uzmanlardan danışmanlık hizmeti alabilecek. Ayrıca, sağlık hizmetleri dijital entegrasyonla daha koordineli hale gelecek” açıklamasında bulundu.
HİZMET SÜREKLİLİĞİ SAĞLANACAK
İl Müdürü Canpolat, il sağlık müdürlükleri, hastaneler ve aile sağlığı merkezlerinin yeni sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak için entegrasyon süreçlerini düzenli olarak takip edeceğini belirterek “Batman halkımız için sağlık hizmetlerinde her zaman en iyisini hedefliyoruz. Bu yeni dönemle birlikte hizmet kalitemizi daha da ileriye taşıyacağımıza inanıyoruz” dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0144 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ
- 02Özel çocukları ağırladılar
- 03MART AYINDA 46 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 04Hasankeyf’te öğretmen akademisi için alan incelemesi yapıldı
- 05WORLDMAR AVM 19. YAŞINI KUTLADI
- 06EKMEN'DEN TİSAN KOYU İÇİN ÇAĞRI;
- 07“ÖĞRETMENLERİN EMEĞİ GÖRMEZDEN GELİNMEMELİ”
- 08YENİ BATMAN SEYAHAT HZİMETE BAŞLADI
- 09MERMERCİLER SİTESİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ
- 10Peygamber Sevdalılarından teşekkür
- 11KADIN GİRİŞİM KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ KURULUYOR
- 125 AYDA 4.605 YENİ ABONE YAPILDI
- 13PETROLSPOR VOLEYBOL TAKIMI BÖLGE ŞAMPİYONU OLDU
- 14ŞANSİ, ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU’NA KATILDI
- 15ONBİNLERCE KİŞİ MEVLİD-İ NEBİ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU
Henüz Yorum yok