Akademisyen-Öğrenci Buluşması

Batman’da Akademisyen-Öğrenci Buluşması

Batman Valiliği himayelerinde Batman Belediyesi, Batman Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ‘Akademisyen - Öğrenci Buluşmaları’ protokolü imzalanarak yenilendi.
 
Protokol imza törenine Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp'in yanı sıra Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve akademisyenler katıldı 
Protokol kapsamında Batman Üniversitesi'nde görevli akademisyenler geçen yıl olduğu gibi bu yıl da okullarda öğrencilerle buluşacak. Yeni eğitim ve öğretim yılında gönüllülük esasına dayalı Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Batman Üniversitesi'nce belirlenen eğitim kurumlarında akademisyenler, iki ders saati boyunca eğitim faaliyeti yürütecek. ‘EN ÖNEMLİ ŞEY EĞİTİMDİR’ İmza protokolünde konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, akademisyenlerin öğrencilerle buluşmasının öğrencilerin hayatlarına çok önemli değişiklikler katacağına dikkat çekerek: “ Sosyal popülasyon için insanların ellerindeki en önemli imkan eğitimdir. Eğitimle insanlar köylü iken kentli olabiliyor. Eğitimle insanlar cahil iken âlim olabiliyor. Eğitimle insanlar fakir iken zengin olabiliyor. Bir ortaokul öğrencisine, bir lise öğrencisine, bir üniversite mensubuna, ona 40 dakika boyunca akademisyen bakış açısıyla hitap ettiği zaman, dersleri anlattığınız zaman onun dünyası da vizyonu da bambaşka olur.” Yapılan konuşmaların ardından Vali ve Belediye Başkan Vekili Canalp, emeği geçenlere teşekkür belgesi verdi. 7 BİN 650 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI Protokol ile geçen yıl; 8 profesör, 12 doçent, 21 doktor öğretim görevlisi üyesi, 10 öğretim görevlisi, 1 araştırma görevlisi ile 52 akademisyen öğrencilerle bir araya gelirken, akademisyenler 74 defa Batman merkez ve 5 ilçe öğrencileriyle bir araya geldi. 52 akademisyen tarafından 55 farklı okulda gerçekleştirilen 74 buluşma ile 7 bin 650 öğrenciye ulaşıldı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler