ALİKANLILAR DERNEĞİ’NDEN PETROLSPOR’A DESTEK

ALİKANLILAR DERNEĞİ’NDEN PETROLSPOR’A DESTEK

Batman’ın en büyük aşiretlerinden birisi olan Alikan aşireti, kentin önemli noktalarına astığı afişlerle Batman Petrolspor’a desteğini sundu.
 
3. Lig 1. Grup’ta lider durumunda olan Batman Petrolspor’a manevi destekte bulunmak istediğini belirten Alikanlılar Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetimi, Batman’ın işlek caddelerine “Batman Petrolspor’a şampiyonluk yolunda başarılar dileriz” afişlerini astıklarını ifade etti.
 
Dernek Yöneticilerinin yaptığı açıklamada “Her Batmanlı gibi bizlerde kentimizin güzide takımının yanındayız. Alikanlılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak Batman’ın ekonomiden, eğitime, sanattan spora kadar gelişimine katkı sunabilecek her türlü organizasyonun yanındayız. Bugün şehrimizi futbolda temsil eden Batman Petrolspor’a 3. Lig 1. Grup’ta başarılar diler önümüzdeki yıl 2. Lig’te top koşturmasını arzuluyoruz” ifadelerini kullandı.
 
ALİKAN AŞİRETİ KİMDİR?
 
Yüzyıllar boyu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun çeşitli bölgelerinde hayvancılık ile uğraşan, göçebe (Koçer) bir toplum olup, 1900’lü yıllarda, özellikle de  1. Dünya savaşı sonrasında daha çok Beşiri ve köylerinde yerleşik yaşama geçmiş, önce tarımla, 2000’li yılların başından itibaren de çeşitli illerde bilhassa İstanbul ve Batman’da ticaret ve sanayi ile ilgilenmeye başlamışlar. Yoğunluklu olarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun, Batman Beşiri ilçesi ve köylerinde, kısmen de Ağrı, Muş, Malatya, Adıyaman, Mardin, Van, Diyarbakır, Bingöl, Hakkari ve Konya’da, Yurt dışında da Suriye ile Irak’ta yaşamaya devam etmekte olan Alikanlılar, 38 köy ve mezra ile halen Batman ilimizin ve Bölgemizin en büyük aşiretlerinden biridir…

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler