Altın Yürekler, SOGEP’le Cankurtaran Oldu!

Altın Yürekler, SOGEP’le Cankurtaran Oldu!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) desteklediği, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen, Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Batman Belediyesi ve Hasankeyf Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün ortağı, Hasankeyf Kaymakamlığının iştirakçisi olduğu SOGEP “ Altın Yüreklerle Tarihe Derin Dalış “ projesinin hedef kitlesini oluşturan Altın Yürekler, proje kapsamında Antalya ilinde verilen Bronz ve Gümüş Cankurtaran Kursunda düzenlenen yazılı ve uygulama sınavlarında geçerli olan notu alarak Cankurtaran olmaya hak kazandılar. 
Projenin hedef kitlesini oluşturan dezavantajlı gruplardan biri olan Altın Yüreklerin, toplam altı gün süren bronz ve gümüş cankurtaran kursunun sonunda düzenlenen teorik ve pratik eğitimleri başarılı bir şekilde geride bırakması Proje Ekibi tarafından sevinçle karşılandı.  
Eğitim Şube Müdürü ve kafile başkanı Celal ALTUN;” İl Müdürlüğü olarak projenin belirlenen amaca ulaşması için gerekli bütün sorumluluğu üstlendik ve hedef kitlemizi Antalya’da düzenlenen kurslara getirdik. Burada hedef kitlemizin göstermiş olduğu performans bizi ziyadesi ile mutlu etmiştir. Birer Cankurtaran  olan Altın Yüreklerin ayrıcalıklı bir mesleğe sahip olması ve böylece sosyal yaşamın içerisinde yer alacak olması projenin amacına ulaşması için önemli bir adımdı.” dedi.  
Proje Koordinatörü Veysi TURAN ise” dezavantajlı durumdaki gençlerimizin su sporları ile tanışmalarını ve sevdikleri bu alanda meslek sahibi olmalarını sağlamak ve böylece üreten bireyler olarak sosyal yaşamda kendilerini değerli hissetmelerini sağlamak amacıyla hazırladığımız projemizin faaliyetlerinden biri olan bronz ve gümüş cankurtaran kursundaki bu performansı görmek, amacına uygun yapılan sporun gençlerin gelişimi üzerinde ne kadar etkili olduğunu bize gösteriyor. Altın Yürekleri gösterdikleri bu performanstan dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler