
Anız yakanlara para cezası kesilecek
Batman Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Çevre Yönetim ve Denetim Şube Müdürü Sedat Akın tarafından anız yangınlarıyla ilgili uyarılarda bulundu.
Her türlü anızın yakılmasının yasaklandığı belirtilen açıklamada, “Toprağın fiziksel, kimyasal ve biyolojik yapısına ciddi zararlar veren anız yangınları toprak veriminin de büyük oranda düşmesine sebep olmaktadır. İlimizde ciddi bir şekilde hava kirliliğine de neden olan anız yangınlarının önlenmesi amacıyla İl Müdürlüğümüz personellerince 7 gün / 24 saat esaslı yoğun denetimler gerçekleştirilmektedir. Bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla koordineli çalışmalar yürütülecek olup anız yakanlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında idari para cezası kesilecektir.” denildi.
Anız yakanlar hakkında idari para cezasının uygulanacağının kaydedildiği açıklamada, “Yasağa uymayarak anız yakan ilgililer hakkında 1.108.406 TL idari para cezası uygulanmıştır. 2017 yılı için de 2872 sayılı Çevre Kanunu kapsamında her dekar için 42,44 TL idari para cezası kesilecek olup söz konusu anızın sulak alan, orman alanı veya meskun mahalde yakılması durumunda 212,20 TL’ye kadar idari para cezası uygulanacaktır. Bu konuda gerekli hassasiyetin tüm vatandaşlarımızca gösterilmesi önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verildi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0144 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ
- 02Özel çocukları ağırladılar
- 03MART AYINDA 46 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 04Hasankeyf’te öğretmen akademisi için alan incelemesi yapıldı
- 05WORLDMAR AVM 19. YAŞINI KUTLADI
- 06EKMEN'DEN TİSAN KOYU İÇİN ÇAĞRI;
- 07“ÖĞRETMENLERİN EMEĞİ GÖRMEZDEN GELİNMEMELİ”
- 08YENİ BATMAN SEYAHAT HZİMETE BAŞLADI
- 09MERMERCİLER SİTESİNDE SON AŞAMAYA GELİNDİ
- 10Peygamber Sevdalılarından teşekkür
- 11KADIN GİRİŞİM KOOPERATİFLERİ BİRLİĞİ KURULUYOR
- 125 AYDA 4.605 YENİ ABONE YAPILDI
- 13PETROLSPOR VOLEYBOL TAKIMI BÖLGE ŞAMPİYONU OLDU
- 14ŞANSİ, ANTALYA DİPLOMASİ FORUMU’NA KATILDI
- 15ONBİNLERCE KİŞİ MEVLİD-İ NEBİ ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU
Henüz Yorum yok