ARTAN MALİYETLER SEKTÖRÜMÜZÜN ÖNÜNDE BÜYÜK ENGEL

ARTAN MALİYETLER SEKTÖRÜMÜZÜN ÖNÜNDE BÜYÜK ENGEL

Batman Tekstil Sanayi İş Adamları Derneği (TEKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali ÖZTÜRK yaptığı yazılı açıklamada: maliyet artışları, enerji zamları her geçen gün artmaya devam etmesinin yanı sıra asgari ücrette beklenen artışın, tekstil müşterisinin farklı pazarlara yönelmesine sebep olacağına ayrıca tüm bu sorunların yanı sıra İŞKUR desteklerinin de zorlaşmasının işverenlerin üretime devam etmekte daha da zorlanacağına vurgu yaptı.
 
ASGARİ ÜCRETİ ARTTIRMAK ÇARE DEĞİL
 
Öztürk: “2021 yılında asgari ücrete yapılan artışa rağmen devam eden enerji zamları ve maliyetlerde yaşanan artışlar asgari ücretin arttırılmasının çare olmadı, bunun yerine ekonomik istikrarın sağlanması, enflasyonun dizginlemesi gerekmektedir.” Dedi.
 
SEKTÖR DURABİLİR
 
Öztürk açıklamanın devamında: “Ülkemizde yaşanan ekonomik sorunlar neticesinde üretim maliyetleri artmaktadır bundan dolayı global bir pazarı olan tekstil sektöründe yurtdışı müşterileri yeni pazarlara yönelmektedir. Tekstil de dünyanın en büyük firmalarından olan Zara’ya çalışan firmalar bayramdan sonra siparişlerinin olmadığını üretici firmalarına söylemişlerdir. Bu durum şehrimizde ihracat çalışan üreticileri zor durumda bırakacaktır,” dedi. 
 
YENİ İŞKUR MEVZUATI SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL
 
Öztürk, “Sektörümüzün en önemli desteklerinden biri olan İŞKUR işbaşı eğitim desteklerinde daha önce işverenler örneğin 6 aylık bir program almış ise bu program bittikten sonra 6 ay daha bu personelleri SSK’lı olarak istihdam etmekteydi ancak yeni mevzuatla beraber daha önce arttırılan istihdam süresi önce 2 katına en son 3 katına çıkarıldı. Bu yeni değişiklik sürdürülebilir değildir. İşkur destekleri ile alınan vasıfsız personellerin istihdam süresinin 3 katına çıkarılması işsizliği azaltmanın aksine işsizliği arttıracaktır. Zaten artan ve artmaya da devam eden maliyetlerden dolayı zorlanan işletmeler İŞKUR desteklerini de verimli bir şekilde kullanamayacağı için büyük zorluklarla karşı karşıya kalacaktır. Sektör olarak beklentimiz bu mevzuatın bir an önce revize edilmesidir.” Dedi. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler