“ARTIK YEREL KALMAYACAĞIZ, DÜNYAYA AÇILACAĞIZ”

NASIROĞLU “ARTIK YEREL KALMAYACAĞIZ, DÜNYAYA AÇILACAĞIZ”

Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) seçimlerinin en güçlü adayı ve eski dönem BATSO Başkanı Osman Nasıroğlu Batman ekonomisi için öncelikli projesinin ihracat olduğunu söyledi. “Artık yerel kalmayacağız, dünyaya açılacağız” diyen Osman Nasıroğlu ve Herkes İçin BATSO grubunun ihracatı artırmaya yönelik birçok projesi var.
 
1) E-Ticaret ve E-İhracat Seferberliği
 
Ulusal ve uluslararası pazar ağı sağlamak amacıyla, ERP, pazaryeri entegrasyonları, satış artırma modülleri, çok kanallı müşteri deneyimi yöntemleri, mobil pazarlama, video reklam ve perakende trendleri konularında eğitim ve destek programları ile online kanallarla yerel ürünlerin yurt içi ve yurt dışı satışları desteklenecek.
 
2) Yurt Dışı ile Ticari İş Birliği İçin Girişim
 
Dış̧ Ticaret bilgilendirme seminerleri, üniversite iş birlikleri, İhracat Destek Ofisi, BATSO üyelerine ve çalışanlarına yabancı dil eğitimi gibi faaliyetlerle yurt dışı ticareti için zemin hazırlanacak. İhracatçı sayısının artırılması ve mevcut ihracatçıların bilgilendirilmesi amacı ile çalışacak olan ofis BATSO bünyesinde kurulacak. Farklı ülke iş adamlarını ve iş dünyasını bir araya getirmek, yeni iş birlikleri oluşturmak ve bu iş birlikleri neticesinde ticareti geliştirmek için organizasyonlar düzenlenecek.
 
3) UR-GE (Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme) Projesi
 
Bu proje kapsamında BATSO üyelerinin yurtdışına gitmeleri ve böylece pazar arayışı yapmaları sağlanacak.
 
4) İhracat ve Yeni Pazarlar
 
Liman ve pazarlara olan uzaklığımız göz önünde bulundurulduğunda sanayicilerimizin ulaşamadığı pazarlara lojistik desteği ve AR-GE çalışmaları planlanacak.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler