ATATÜRK PARKINA KARDEŞLİK MESCİDİ

ATATÜRK PARKINA KARDEŞLİK MESCİDİ

Atatürk Parkı bitişiğinde bulunan Tarım Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait bin 600 metrekarelik alan kardeşlik mescidine dönüştürülüyor.
 
 
 
Batman Belediyesi toplantı salonunda yapılan basın toplantısıyla imza törenine Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Osman Bilgili, Muzaffer Özkan, Adnan Yörük, mescit yapımını üstlenen hayırsever iş insanı Hüseyin Yılmaz, Kardeşlik Derneği Başkanı A. Baki Evcil ve yüklenici firma yetkilisi Mimar Celaleddin Çelik katıldı. Mimar Celaleddin Çelik proje sunumunda şu bilgileri verdi.
 
 
Mimar Celaleddin Çelik
 
1 yıl içerisinde tamamlanacağı belirtilen mescidin yapımına Nisan veya Mart ayında başlanılacağı belirtildi. Projesini İstanbul NUN firmasının üstlendiği Kardeşlik Mescidi Projesinde 200 araçlık otopark, seminer ve toplantı salonları, aş evi, erkek-kadın mescit ve lavaboları, asansör, hol, idare, sekreterlik ve fuaye alanlarının da yer alacağını, bin 600 metrekarelik alana sadece 400 metrekarelik mescit yapılacağı ve bir anda 500 kişinin ibadet edebileceği belirtildi.
 
 
Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin
 
İmza protokolünde konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili Şahin, “Dünyada böyle genç şehirler vardır. Fakat ortaya koymuş oldukları bazı mimari yapılarla hem turist çekerler, hem de unutulmaz marka değerleri oluştururlar. Ankara'da bulunan Atakule gibi 200 yıllık Eyfel Kulesi Fransa’da marka olmuştur. Biz de şehrimizi bu şekilde tanıtacağımız, yenilik ve değer katacak eserleri kazandırmak istiyoruz. Ayrıca bir müze çalışması var, yakında detaylarını paylaşacağız. Petrol Müzesinin binası, sanat eseri şeklinde planlanıyor. Batman’a gelen misafirlerimiz Kardeşlik Camisi ve Külliyesini ziyaret edebilecek, müzeyi gezebilecek. Böylece şehir güzelleşecek. Hedefimiz bu” şeklinde konuştu. (Faruk Çiftçi)
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler