BAĞKURLULARA BÜYÜK MÜJDE

sigortalılık süresi dondurulanlar, yapılandırma yasası kapsamında daha az para yatırarak sigortalılık süresini canlandırabilecekler.

Vergi, SGK prim borcu, trafik cezası başta olmak üzere devlete olan çeşitli borçların yeniden yapılandırılarak peşin ya da taksitle ödenmesine imkân sağlayan 7326 sayılı yapılandırma yasası geçmişe dönük prim borcu olan ve borcu nedeniyle primleri dondurulan yüz binlerce Bağkur’lu için kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor. 9 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren yasadan yararlanmak için 1 Temmuz'da başlayan başvurular Bağ-Kur’lularda1 Kasım tarihinde sona erecek.

Yasa Bağkur’lulara iki yönden avantaj sağlıyor. Birincisi, prim borcunu ödemek istemeyenlerin borçlu oldukları dönem donduruluyor yani borç gözükmüyor,  siliniyor. Bu kişilerin başvuruda bulunması ise gerekmiyor. İkincisi ise daha önce dondurulan sigortalılık surelerini ihya (canlandırma) etmek isteyenleri kapsıyor. Borcunu ödeyecek olan bu kişilerin büyük indirim imkânı sağlayan yapılandırma için başvurmaları gerekiyor. Emeklilik dilekçesi verip hemen maaş alabilme imkânları doğuyor.

Ayrıca dondurulan sigortalılık süresini ihya etmek isteyenlerin ödeyecekleri borç, borçlu olunan yılın primine göre yapılacak. Sadece borcun anaparasına yurtiçi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) baz alınarak enflasyon farkı eklenecek. Bu yolla yüzde 60-70 arası avantaj sağlanacak. İhya için çıkarılan borcun tamamının ilk taksit süresi içinde ödenmesi gerekecek. Böylece dondurulan primler emekliliğe sayılacak. Primi yeten hemen emekli olabilecek. SGK'ya olan borçların ilk taksit ödeme süresi ise ekim ayı olarak belirlendi. İhya için başvuranlar borcun tamamını 1 Kasım'a kadar yani ekim ayı içinde yatırabilecek.

Son olarak bankalar ile imzalanan protokolle yapılandırma borcunun ödenmesi halinde aylık bağlanabilecek sigortalılarımıza, aylık 1,55 faiz oranı ve 36 ay vadeyle, herhangi bir ödeme güçlüğü çekmeden, banka kredisiyle emeklilik imkânı sunulacak.Kredi taksitleri, bağlanan emekli maaşından kesilerek ödenebilecek. Büyük avantajlar sağlayan bu fırsatı değerlendirebilirsiniz.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler