“BARIŞ FIRSATI SİYASİ HESAPLARA KURBAN EDİLMEMELİ”
Yapılan basın açıklamasını okuyan İHD Şube yöneticisi Melek Atalay, “Kayıplar haftasında adalet, hakikat ve barış talebimizi yineliyoruz.
Her yıl 17-31 Mayıs tarihleri arasında andığımız Kayıplar Haftasında, gözaltında kaybedilen insanlarımızın akıbetine ışık tutmak, bu ağır insan hakkı ihlalinin üzerinin örtülmesine karşı durmak ve cezasızlıkla mücadele etmek amacıyla bir dizi etkinlik düzenliyoruz. Gözaltında kaybedilen sevdiklerimizi unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve adalet arayışımızdan vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha yüksek sesle dile getirerek Kayıplar Haftası’na giriyoruz. Devlet görevlileri ya da devlet destekli yapılar tarafından kaybedilen insanların aileleri olarak yıllardır aynı soruyu sormaya devam ediyoruz: Sevdiklerimiz nerede? Israrla altını çiziyoruz.
Gözaltında kaybetmeler sadece kaybedilenlerin değil, geride kalanların da hayatını karartan; kuşaklar boyu süren bir travmadır. Bu suç zaman aşımına uğratılamaz, görmezden gelinemez. Bugüne dek süren cezasızlık kültürü, yeni ihlallerin önünü açmış; toplumsal barış ve hukuk devleti ilkelerinin önünde büyük bir engel oluşturmuştur. Kayıplar Haftası vesilesiyle kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları olarak bir kez daha talep ediyoruz. Barış fırsatı siyasi hesaplara kurban edilmemeli; adil ve kalıcı bir barışın tesisi için güçlü bir siyasi irade ortaya konmalıdır. Kayıplar Haftası vesilesiyle, silah bırakmanın gerçek bir barışın kapısını aralamasını diliyor; tüm duyarlı kamuoyunu hakikat, adalet ve onurlu bir barış talebimize ortak olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KARLA MÜCADELE KAPSAMINDA YABAN HAYATINA YEM DESTEĞİ
- 02HARÇLIKLARINI UMUDA DÖNÜŞTÜRDÜLER
- 03KAYIP YAKINLARI 718. HAFTADA YİNE AYNI TALEPTE
- 04Fırat, “Saadet Partisi son 6 ayda 67 bin yeni üye kazandı”
- 05KIŞLAK KÖYÜ YOLUNDA KARLA MÜCADELE EKİPLERİNE ZİYARET
- 06BATMAN’DA 2025’TE EN FAZLA EVLİLİK ARALIK AYINDA YAPILDI
- 07BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ, “ESNAF DESTEKLENMELİDİR”
- 08KONUTTA BATMAN KURA TARİHİ BELLİ OLDU
- 09ÖZ BELEDİYE-İŞ’TEN KIŞ MESAİSİNDEKİ İŞÇİLERE DESTEK MESAJI
- 10Yılmaz, “CMK Avukatlarının ücretleri güncel koşullara uygun değil”
- 11Başkan Kaplan, Esnafa E-Arşiv Fatura Zorunluluğu 2027’ye Ertelendi
- 12KARLA MÜCADELEDE 105 TON TUZ VE KUM KULLANILDI
- 13EKMEN, “GELİR DAĞILIMINDAKİ UÇURUM DERİNLEŞİYOR”
- 14Çevre Gönüllülerinden yaban hayvanları için duyarlılık çağrısı
- 15ODUNCU: BU BİR DOĞA OLAYI DEĞİL, YÖNETİM KRİZİ




Henüz Yorum yok