Başaran ‘Bu yol yol değildir’

Başaran ‘Bu yol yol değildir’

Bugün gözaltına alınıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran gündemi gözaltına alınmasını ve gündemi değerlendirdi.
Bugün evinde gözaltına alınarak ifadesi alınarak serbest bırakılan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran gözaltına alınması sürecini değerlendirdi. Gündeme dair açıklamalarda da bulunan HDP Milletvekili Başaran tüm Batman halkının yaşanan hukuksuzluklara karşı güçlü bir irade ortaya koyması gerektiğini belirterek herkesi, 11 Nisan’da 16 Mayıs Şehir Stadyumu önünde yapılacak olan ‘Hayır’ mitingine davet etti.
‘Vekillerin gözaltına alınması bir klasik oldu’
Gözaltına alınarak ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Başaran, ‘’Vekillerin gözaltına alınması artık klasik oldu. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra AKP kendine Allah'ın lütfü olarak gördüğü bu süreci OHAL'inde kendilerine verdiği yetkileri kullanarak hem vekillerimize, hem parti yöneticilerimize ve çalışanlarımızı bir yöneldi. Yapılan saldırılar ve gözaltılar hukukun gerektirdiği bir durum değil tamamen 'hayır'a yapılan saldırılardır. Benim bugün yargılandığım iki dosya daha önce beraber yargılandığımız kişilerin beraat ettiği bir dosyaydı. Bu sabah kapıma polis dayandı ve zorla ifadeye götürüldüm. Kimsenin endişesi olmasın. Bizleri tutuklayabilirler, gözaltına alabilirler ama çalışmalarımızdan geri bırakamazlar. Bu iktidarın ne kadar tıkandığını ne kadar zor durumda olduğunu gösteren bir durumdur’’ dedi. 
Baskılar evet’i anlatamamalarının bir sonucudur
Son olarak dün Batman’da ‘iyi ün sahibi’ olmadıkları gerekçesi 11 sandık başkanının görevlerinin iptal edilmesini değerlendiren Başaran, ‘’Bu sadece Batman'da değil tüm bölgede karşılaştığımız bir vaziyettir. Aslında şöyle diyorlar biz halkın desteğini alamıyoruz sandık oyunlarıyla, hilelerle bir şeyleri elde edeceğiz diyorlar. Kendi cephelerindeki memurları, partileri adına sandık başkanları olarak atamaları ‘Evet’i anlatamamalarının bir sonucudur’’ ifadelerini kullandı. 
Kadınların ve gençlerin net bir hayır’ı var
Kadınların ve gençlerin de 16 Nisan’da hayır diyeceklerini belirten Başaran, ‘’kadınların olmadığı bir yerde özgürleşmeden, direnmekten söz edilemez. Bu açıdan kadınların net bir hayır’ı var. Gençlerin çok net hayırları var. Gençler atanamıyor, üniversitelerde özgür düşünüp okullarını okuyamıyorlar, gelecekleri açısından kaygılılar. Bu sistem gençlere ne getiriyor derseniz hiçbir şey getirmiyor. 18 yaş maddesi var ama bu madde gençlerin ne siyasette aktif rol alması ne toplum içerisinde var olmaları ne de karar mekanizmalarında rol almalarını sağlamıyor. Bu madde tamamen paket süsleme aracı olarak kullanılıyor çünkü kabus bir paket. Ama gençlerin açısından bir gelecek vaat etmediği çok net görünüyor’’ şeklinde konuştu.
‘Anayasa değişikliği Kürt halkı tarafından kabul görmeyecektir’
Kürtler açısından da büyük bir algı operasyonu yapıldığını söyleyen Başaran, ‘’ Müzakere sürecinin tekrardan başlayacağı veya Kürdistan temalı propagandalar yapıldığını görüyoruz. Kürtler açısından oluşturdukları bütün algılara rağmen Kürt halkı Cizre bodrumlarında katledilirken kararımızı aldık diyor. Bizler annelerimizin cenazeleri haftalarca yerde kalınca karar aldık diyorlar. Şehirlerimizin yüzde 80’i yıkılırken biz kararımızı aldık diyorlar. Hükümetin artık şunu net olarak öğrenmesi gerekiyor. Eğer bu topraklarda bir sistem kurulacaksa eğer bir anaysa değişikliği olacaksa Kürtlerin içerisinde olmadığı, Kürt iradesinin olmadığı, Kürtlerin aktif şekilde rol almadığı bir değişiklik Kürt halkı tarafından kabul görmeyecektir’’ ifadelerine yer verdi.  
‘Her seferinde aynı yoldan yürüyerek farklı sonuç bekliyorlar’
16 Nisan’da yapılacak olan referandumda Batman’ın ‘hayır’ diyeceğini ifade eden Başaran, ‘’Batman açısından özellikle kayyum ile beraber kendi iradesine, kendi seçilmişine bir saldırıyı Batman halkı kabul etmiyor. Bizim yapmış olduğumuz çalışmaların bazılarında halkın kayyuma karşı duruşunun çok net olduğunu görüyoruz. Gaspçı olarak gördükleri, halkın iradesini çaldıkları için hırsız olarak gördükleri birine karşı halkın duruşunun çok net olduğunu görüyoruz. İki yıldır yaşanan katliam politikalarına karşı halkımız çok net bir şekilde hayır diyor. Hiç kimse kendini Batman evet diyecek diye kandırmasın. Bu halkın tutumu geçmişte de olduğu gibi çok net. Korkutarak, sindirerek geri adım attıracaklarını sanıyorlar, her defasında aynı yoldan yürüyerek farklı sonuçlar alabileceklerini sanıyorlar ama bu yol doğru değil. Aslında bu yol yol değil’’ dedi. 
‘Batman halkı bu iradeyi ortaya koymalı’
Son olarak 11 Nisan’da yapılacak olan ve HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve DBP Eşgenel Başkan Yardımcısı Gülcihan Şimşek’in katılacağı ‘hayır’ mitingine tüm Batman halkını davet eden Başaran, ‘’Batman halkı özellikle 8 Mart’ta kadınların sahiplenişi ve direnişi ile yine Newroz’daki coşku, moral ve direnişi ile zaten nasıl bir tutum ortaya koyacaklarını sergiledi. 11 Nisan’da da bizim bir ‘hayır’ mitingimiz var. Mitingimiz 16 Mayıs Şehir Stadyumu’nun yan tarafında saat 12.00’da olacak. Biz 7 Haziran’da Batman’da bir miting yapmıştık. Tarihi bir mitingdi. Alanın tıklım tıklım olduğu Türkiye tarihine geçen bir miting görüntüsüydü. Ben 11 Nisan’da yapılacak olan mitingin o mitingi bile aşacak bir görüntüye ulaşacağını düşünüyorum. Batman halkı bir günlüğüne işini bırakarak orada olmalı ve bu iradeyi ortaya koymalı’’ ifadelerini kullandı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler