BAŞKAN TAŞ “BÖLGENİN EN İYİ KOOPERATİFİYİZ”

BAŞKAN TAŞ ‘MACERAYA DEĞİL, HİZMETE TALİBİZ’

15 Ocak'ta yapılacak Batman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifine yeniden aday olduğunu açıklayan mevcut Başkan Şevki Taş, yeni dönemde de hizmetlerine ve esnafa yardımcı olmayı hedeflediklerini belirterek, esnafın lafa değil, icraata maceraya değil, hizmete talip olduğunu söyledi.
 
 
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatif Başkanı Taş, basın mensuplarıyla bir araya geldi
Gazeteciler günü nedeniyle basın mensuplarını konuk eden Batman Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş: “Yapılan çalışmalarla kooperatifin bölgede sicili temiz ve başarılı olma açısından en iyi durumdadır” diye konuştu.
 
GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ
 
Çalışan gazeteciler günü nedeniyle kentteki basın mensuplarıyla bir araya gelen Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş ve yönetimi, 15 Ocak Pazar günü yapılacak seçimlerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. Seçimde oy kullanma usulü ile ilgili bilgi veren Başkan Taş: “Sanki ilk kez böyle yapılıyormuş gibi bilinçli bir kara propaganda ve bir takım spekülasyonlar yapılıyor. Kooperatif kanunu ana sözleşmeye bağlıyız. Buna göre el kaldırma şeklinde açık yapılır ancak kurultayda talep ve yazılı teklif olursa yarıdan bir fazlasının oyuyla kapalı yapılabilir” ifadelerini kullandı.
 
 
“TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ SÖZ KONUSU DEĞİL”
 
Taş, şöyle devam etti: “Kooperatifimiz Türkiye Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) üyesidir. Bölge olarak da 11. Bölge olan S.S. Diyarbakır Esnaf Ve Sanatkârlar Kredi Ve Kefalet Kooperatifleri Birliği’ne bağlıyız. 1163 sayılı kooperatif kanununa tabiyiz. Bunun için bizde ‘tüzük’ değil ‘Ana Sözleşme’ye tabiyiz. Dolayısıyla uçuk vaatlere gerek yok. Bizde tüzük değişikliği diye bir şey yoktur. Ana sözleşme de ancak Genel Kurul kararıyla değişebilir. Bunun da muhatabı genel merkezdir. Yapılan çalışmalarla kooperatifin bölgede sicili temiz ve başarılı olma açısından en iyi durumdadır. Sadece Şubat ayı için 70 Milyon TL kamu bankalarından talep ettim. Şu an mevduatımızda 3 Milyon TL var.”
 
“KREDİ DESTEK PAKETİ 150 BİN TL’YE ÇIKTI”
 
Esnafa yönelik açıklanan yeni destekler hakkında da bilgi veren Başkan Taş: “Kooperatif ortaklarımızı, kuyumcu, galerici, araç kiralama işletmeleriyle çeşitlendirdik. Cumhurbaşkanının dün açıkladığı bir takım düzeltmeler ve reformlar da uygulanacaktır. Halkbank kredi limiti 500 bin TL oldu. Halkbank kredi faizlerini yüzde 9,5’tan yüzde 7,5’a indi. Bunları takip edeceğiz ve uygulayacağız. Kredi destek paketi 100 Milyar TL’den 150 Milyar TL’ye çıkacak. Esnaflarımız da bunu hissedecek. Risk grupları Haziran ayına kadar üst limit 500 bin TL’den faydalanacak. Halkbank Troy ve Paraf kredi kartları, esnaflarımıza göre kredi kartı 3 ay ödemesiz olmak üzere 12 ay ödemeli yüzde 9,75 gibi oranla taksitlendirme yapabilecekler. Hammadde ve mamul alımında kullanılan kartlarda yüzde 50 oranında artırım yaparak 150 bin TL limite çıkaracağız” dedi.
 
“KİMSEYİ GERİ ÇEVİRMEDİM”
 
Göreve geldiği dönemde kooperatifte çalışan personelin yıllardır ödenmeyen maaşlar ve emekli olan bir personelin maaşının ödenemediği ve kooperatifin borçtan dolayı iş yapamaz durumda olduğuna değinen Taş: “Göreve geldiğimden beri kredi için kim gelmişse geri çevirmedim. Şu ana kadar kimseyi geri çevirmedim. Kredi karşılığı güvence olmadan kredi çıkmıyor. Sistem izin vermiyor. Bu konuda eleştiri yapanlar haksızlık yapıyor. Güvence almakla hem esnafı hem kooperatifi düşünüyoruz. Güvence olmadan kredi verilemez, verilirse esnaf da kooperatifte zarar eder, batar. Kredi konusunda yasaya uymak zorundayız zaten uymazsak kredi çıkmaz. Bunu herkes bilmeli” diye konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler