BATMAN'A İKİ YENİ KÜTÜPHANE

Batman’a iki yeni kütüphane

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, daha önce yapılan ve devam edilen çalışmaların sonuna gelindiğini, Batman’da kütüphanecilikte yeni bir döneme girileceğini ve oluşturulacak yeni “Batman Modeli”nin tüm şehirlere örnek olacağını söyledi.
 
İlk etapta, Batman Valiliği ile Batman Belediyesi tarafından; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürütülen binalar içerisinde öğrencilere ders çalışma alanları oluşturmak için yapılan incelemeler yapılmış ve mevcut kapasite yüzde 42,7 oranında artırılmıştı. Yeni ve modern kütüphane yapımı için biri Tilmerç Mahallesi diğeri ise Bayındır Mahallesi olmak üzere iki yeni yerin belirlenmesi ile kolları tekrar sıvayan Batman Valiliği ve Batman Belediyesi şehre sembol olacak iki yeni kütüphanenin yapımına kısa zamanda başlıyor. Bu iki kütüphanenin de tamamlanmasıyla mevcut kapasite yüzde 58,4 artmış olacak.
 
ÜCRETSİZ KAMUSAL ALANLAR OLUŞTURULACAK
 
Kütüphaneleri artık eski kalıplarından kurtularak vatandaşlarımızın ücretsiz bir şekilde her türlü hizmeti alabileceği alanlar olarak planlamak istediklerini söyleyen Vali Canalp, “Şehir merkezinde yapımını tamamladığımız Şehit Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesi’ni merkez alarak Merkez- Çeper anlayışı ile şehrin çeperlerine yeni, modern ve o mahallelinin yürüyerek ulaşabileceği kütüphaneler kuracağız. Ayrıca, yeni yapacağımız kütüphaneleri Green Library (Yeşil Kütüphane) anlayışı ile inşa edeceğiz. Böylece kütüphanelerimiz daha ulaşılabilir hale gelecek” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler