
BATMAN'A İKİ YENİ KÜTÜPHANE
Batman’a iki yeni kütüphane
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, daha önce yapılan ve devam edilen çalışmaların sonuna gelindiğini, Batman’da kütüphanecilikte yeni bir döneme girileceğini ve oluşturulacak yeni “Batman Modeli”nin tüm şehirlere örnek olacağını söyledi.
İlk etapta, Batman Valiliği ile Batman Belediyesi tarafından; Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürütülen binalar içerisinde öğrencilere ders çalışma alanları oluşturmak için yapılan incelemeler yapılmış ve mevcut kapasite yüzde 42,7 oranında artırılmıştı. Yeni ve modern kütüphane yapımı için biri Tilmerç Mahallesi diğeri ise Bayındır Mahallesi olmak üzere iki yeni yerin belirlenmesi ile kolları tekrar sıvayan Batman Valiliği ve Batman Belediyesi şehre sembol olacak iki yeni kütüphanenin yapımına kısa zamanda başlıyor. Bu iki kütüphanenin de tamamlanmasıyla mevcut kapasite yüzde 58,4 artmış olacak.
ÜCRETSİZ KAMUSAL ALANLAR OLUŞTURULACAK
Kütüphaneleri artık eski kalıplarından kurtularak vatandaşlarımızın ücretsiz bir şekilde her türlü hizmeti alabileceği alanlar olarak planlamak istediklerini söyleyen Vali Canalp, “Şehir merkezinde yapımını tamamladığımız Şehit Şenay Aybüke Yalçın Kütüphanesi’ni merkez alarak Merkez- Çeper anlayışı ile şehrin çeperlerine yeni, modern ve o mahallelinin yürüyerek ulaşabileceği kütüphaneler kuracağız. Ayrıca, yeni yapacağımız kütüphaneleri Green Library (Yeşil Kütüphane) anlayışı ile inşa edeceğiz. Böylece kütüphanelerimiz daha ulaşılabilir hale gelecek” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok