Batman Barosu Kocaeli’ndeki avukatın öldürülmesine tepki gösterdi

Batman Barosu Başkanlığı, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir avukatın haciz için gittiği evde tabancayla vurularak öldürülmesine ilişkin basın açıklaması yaptı.

Baro Başkanlığı önünde düzenlenen basın açıklamasını okuyan Baro Başkanı Abdülhamit Çakan, haciz için gittiği evde tabancayla vurulan avukat Ersin Arslan’ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Arslan’ın görev esnasında öldürüldüğünü belirten Çakan “İcra memurlarıyla birlikte Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir eve hacze giden İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Avukat Ersin Arslan, ev sahibinin silahlı saldırısına maruz kaldı. Borçlu Y.Y. kendisini öldürmek kastıyla doğrudan göğsüne ateş etti, meslektaşımız kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetti. Meslektaşımız henüz 27 yaşında gencecik bir insandı. Görevi gereği gittiği haciz mahallinde katledildi.” dedi.

Acılarının tarifsiz büyüklükte olduğunu söyleyen Çakan “Artık yeter. Avukatlara yönelik her saldırıdan sonra yılmadan söyledik. Avukat, yargı mekanizmasının sacayağıdır. Hakim ve savcı nasıl korunuyorsa, avukat da öyle korunmalıdır dedik. Savunmanın kutsallığından bahisle, uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımızı hedef göstermeyin dedik. Gün gelecek sizin de avukata ihtiyacınız olacak dedik. Dinletemedik. Hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık, öldürüldük.” diye konuştu.

“Daha ne kadar öldürüleceğiz?” diye soran Çakan, gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasında davaya müdahale talebinde bulunacaklarını kaydetti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler