Batman'da 26 köyün sokağı parke taşıyla döşeniyor
Batman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, yaptığı açıklamada, bu sene köy sokaklarına 123 bin metrekare parke taşının döşeneceğini belirterek, şimdiye kadar 26 köyün sokağının parke taşıyla döşendiğini bildirdi.
Gercüş ilçesine bağlı Seki köyünde 5 bin metrekarelik alana parke taşları döşenmesi köy sakinlerini sevindirdi.
İl Özel İdare Genel Sekreterliğinin yapımına başladığı köydeki sokaklar parke taşlarıyla güzelleşti. Parke taşıyla döşenen sokaklarda köylüler daha önce toz, çamur ve çukurlardan geçemediği yollardan şimdi rahat bir şekilde geçiyorlar.
Konuyla ilgili açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, "Vatandaşımıza yaptığımız hizmetlerin yanında altyapısı biten köylerimizde parke taşı çalışması yapıyoruz. Bu hizmeti bütün köylerimize de sunmayı planlıyoruz. Altyapısı bittikçe köylerimizde bu kapsamda 123 bin metrekare parke taşı planladık. Parke taşı çalışmasıyla ilgili köylülerimizden çok olumlu geri dönüşler oluyor. Çok temiz bir ortama kavuşuyorlar. Çocukları daha sağlıklı bir ortamda büyüyor ve oyun oynuyor. Dolayısıyla biz de bu sene için 26 tane köyümüzde parke taşı çalışması yapıyoruz ve altyapısı biten köylerimizde devam edeceğiz. 75 tane projemiz var. Asfalt ve beton yol olarak da 235 kilometre yol planlamamız var. Beton köprü planlamamız, asma köprü planlamamız var." dedi.
Köylerinin parke taşlarıyla döşenmesinin sevincini yaşadıklarını söyleyen Seki köyünün muhtarı Şehmus Ertekin de "Bu parke taşlarının yapılması için müracaatta bulundum. Allah razı olsun, kaymakamımız dilekçemizi havale etti ve İl Özel İdaresi yapmaya karar verdi. Sokaklarımızda önceden çamurdan yürüyemiyorduk. Hayvan beslediğimiz için sokaklarımız hep çamur oluyordu. Şimdi ise rahatlığa, temizliğe kavuştuk. Şu anda parke taşı döşediler ve yol sıkıntımız kalmadı. Bizim de şehirler gibi sokaklarımız temiz ve güzel oldu." şeklinde konuştu.
Daha önce yürümekte bile zorlandıkları sokakların parke taşlarıyla yapılmasındaki memnuniyetlerini dile getiren köy sakinleri ise sokaklar temiz olacağından dolayı sevindiklerini ifade ettiler.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 02Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 03ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 04TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A PETROLSPOR FORMASI
- 06TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN EĞİTİMDE ŞİDDET UYARISI
- 07SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI ORTAK ÇAĞRI
- 08ANAVATAN PARTİSİ’NDEN TURGUT ÖZAL’A YILDÖNÜMÜNDE ANMA
- 0915 TEMMUZ DERNEĞİ’NDEN BATMAN’DA BİRLİK MESAJI
- 10ŞİDDETE KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’
- 11ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
- 12OKULLAR KORKU DEĞİL, GÜVEN ÜRETMELİDİR
- 13OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 14TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 15WORLDMAR AVM 20. YILINI KUTLADI




Henüz Yorum yok