Batman'da çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı
Batman merkez ve ilçelerinde kapama meyve bahçe sayısını arttırmak, çiftçilerin tarımsal gelirini yükseltmek, meyveciliğin gelişmesini sağlamak ve ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla "Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında çiftçilere, yüzde 70 hibe desteğiyle "chandler" cinsi 1 yaş üstü aşılı ceviz fidanı, düzenlenen törenle dağıtıldı.
Kozluk Kaymakamlığı önünde ceviz fidanı dağıtım törenine; Kozluk Kaymakamı Osman Bilici, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, Kozluk İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Bahar Seyfioğlu, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Turgay Vural, teknik personel ve çiftçiler katıldı.
Kaymakam Osman Bilici, İl Müdürü Nurettin Kiyas tarafından çiftçilere temsili olarak fidanların dağıtımı yapıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nurettin Kiyas, merkeze 6 bin, Hasankeyf bin, Kozluk 7 bin, Beşiri 3 bin, Gercüş 3 bin ve Sason Yücebağ Belediyesine 4 bin olmak üzere toplamda 24 bin ceviz fidanı dağıtımı yapıldığını söyledi.
Her yıl çiftçilere destek vermek, gelirlerinin yükselmesini sağlamak amacıyla ceviz fidanı dağıttıklarını belirten Kiyas, Batman'ın ikliminin özellikle fıstık ve ceviz için yetiştiriciye uygun olması nedeniyle son yıllarda ciddi bir şekilde fıstık ve ceviz bahçelerinin kurulumuna çiftçilerden rağbet olduğunu kaydetti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Modern Aile Mezarlığı defin işlemlerine açıldı
- 02Müdür Gümüş’ten OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu’na ziyaret
- 03ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ’NDEN 1 MİLYON TL KREDİ DESTEĞİ
- 04Batman İl Özel İdaresi araç ve makine parkını güçlendirdi
- 05Otobüs Şoförlerine ‘Vatandaşlara Daima Nazik Yaklaşın’ Eğitimi
- 06Esnafa Uygun Fiyatlı Araç Fırsatı Sürüyor
- 07“Temiz Mahalle” Uygulaması düzenli olarak devam ediyor
- 08HASANKEYF’TE VİLLA İMARININ ÖNÜ AÇILDI
- 09Batman Emek ve Demokrasi Platformu 2026 bütçesine tepki gösterdi
- 10Kozluk’a yeni Dahiliye Uzmanı atandı
- 11UYANIK: “ESNAF SEÇİMDEN SEÇİME HATIRLANMAK İSTEMİYOR”
- 12Yetimler Vakfı, Afrika'daki Mazlumlar İçin Destek Çağrısında Bulundu
- 13Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 14ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 15YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ




Henüz Yorum yok