Batman'da 'Deprem Haftası' etkinlikleri
Afet ve Acil Durum (AFAD) Batman İl Müdürlüğü tarafından Batman'da '1-7 Mart Deprem Haftası' nedeniyle bir dizi etkinlikler yapılmaya başlandı.
Batman İl Kültür Turizm Müdürlüğü bahçe ve salonunda AFAD araçları ve AFAD ekipleri tarafından kullanılan malzemelerin vatandaşlara tanıtımı yapıldı. Hafta boyunca sergi ve tatbikat etkinlikleri yapılacağı ifade edildi.
Batman AFAD Eğitim Uzmanı Hüseyin Yıldırım, her yıl olduğu gibi bu yıl da '1-7 Mart Deprem Haftası' etkinlikleri kapsamında etkinlikler yaptıklarını söyledi.
Dağda arama kurtarma, dağcılık malzemeleri, kamera çekimi yapan drone, KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Nükleer ve Radyolojik) ve kimyasal numune alma malzemeleri gibi birçok ürünün sergilendiği etkinlikte açıklamalarda bulunan Yıldırım, 1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri kapsamında sergi açtıklarını ve 10.00 ile 17.00 arası saatleri kapsayacağını belirtti.
Yıldırım, "KBRN malzemeleri, arama kurtarma, pünomatik malzemeler, sismik akustik ses dinleme cihazı, dağcılık faaliyetlerinde kullandığımız malzemeler sergilendi. Okullarımıza Milli Eğitim İl Müdürlüğü aracılığıyla davetiye gönderildi. Kurumlarımıza, valilik makamımıza davetiye gönderildi. Bunun sonrasında Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında planladığımız bir tatbikatımız vardır. Yarın provasını yapacağız. Tatbikatını yapacağımız okulumuz, Güzel Sanatlar Lisesidir. Biz orada deprem, kurtarma, yangın ve tahliye tatbikatını gerçekleştireceğiz. Diyarbakır ilimizdeki Arama Kurtarma Ekibinden de destek ekip gelecek. Yarın yapılacak deprem provasının ardından 7 Mart, Saat 14.00'te tatbikatımız gerçekleştirilecektir. Malzeme sergimiz bir günü içermektedir."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01''BATMAN EN AZ BORÇLU OLAN BELEDİYELERDEN BİRİ''
- 02KADINLAR ŞİDDETE KARŞI BİR ARAYA GELDİ
- 03OYMATAŞ OSB’DE ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 04İL BAŞKANI ŞANSİ’DEN DİDİM TEŞKİLATINA NEZAKET ZİYARETİ
- 059 İLDE YASA DIŞI BAHİS OPERASYONU: 38 ŞÜPHELİ YAKALANDI
- 06AİLE HEKİMLİĞİ EMEKÇİLERİNDEN ‘VERGİDE ADALET’ ÇAĞRISI
- 07“TARIM ARAZİLERİNİ VERİMLİ KULLANMAK ZORUNDAYIZ”
- 08AYDINKONAK KÖYÜNDE ÜRETİCİLERLE BULUŞMA
- 0967 BİN 673 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 10GARZAN YUMURTA TESİSİNE TAM NOT
- 1118 Kilometrelik güzergâhta çizgi çalışması tamamlandı
- 12BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ’NE GELEN KAYITLAR DİKKAT ÇEKİYOR
- 13TİCARİ ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ BAŞLADI
- 14ANSİAD Genel Başkanı Şakir Seven’den ORSİAD’a Ziyaret
- 15BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET




Henüz Yorum yok