Batman Hüda Par İl Başkanı Davut Şahin; “Halkla Hırsızlar Karşı Karşıya Gelmek Üzere”

Batman Hüda Par İl Başkanı Davut Şahin, hırsızlık olaylarına karşı yazılı basın açıklamasında bulundu.

 Batman Hüda Par İl Başkanı Davut Şahin, Batman’da son günlerde yaşanan hırsızlık vakaların halkı canından bezdirdiğini bildirdi.

Son haftalarda yaygınlaşan hırsızlık olaylarının halkı canından bezdirdiğini belirten  Şahin, yetkililerin ciddi önlem almaması durumunda halkla hırsızların karşı karşıya gelme tehlikesi olduğunu, bu durumun Batman’da huzur ve güvenliği tehdit ettiğini söyledi.

Şehir merkezinde, mahallelerde, ev ve işyerlerinde artan hırsızlık vakaalarının halkı tedirgin ettiğini, ilgili kurum yetkililerinin acil bir şekilde bu olaya müdahil olmaları gerektiğini belirten Şahin;

“Son zamanlarda Batman’da yaşanan hırsızlık olayları arttığını belirten Şahin, “Bu bağlamda halkımızdan yoğun şikâyetler alıyoruz. Özellikle Seyitler Mahallesi’nde ikamet etmekte olan çingenelerden aşırı şikâyet var. Bu insanların yaptığı artık hırsızlığı geçmiş, adeta milletin malını gasp edip el koyuyorlar. Pervasızca iş yerlerine dadanarak malzemeleri çalıyorlar. Yaşanan hırsızlıkların video kayıtları emniyete bildiriliyor. Fakat Emniyet Teşkilatı olayın Savcılıktan geri döndüğünü ileri sürüyor. Halk bununla ilgili olarak hırsızlara karşı ciddi bir cezai müeyyidenin uygulanmamasından şikâyetçi. Özellikle bayanlar tarafından yapılan hırsızlıklarda bayanın hamile olması veya başka şeylerden dolayı gözaltına alınmıyorlar.” dedi.

Halkın artık bu sorunu kendileri çözme arayışına gittiğini aktaran Şahin, “Daha önceki Vali ile ve şuan görevde olan Emniyet Müdürümüz ile bu konuyu konuşmuştuk. Yakın bir tarihte Batman Valilimizden bir randevu talep edip Batman’ın sorunlarını ileteceğim inşallah. Artan hırsızlık vakaları ileteceğim. Sorunların başında yer almaktadır. Basın aracılığı ile buradan Vali Bey’e ve Emniyet Müdürümüze de sesleniyorum. Gerçekten halk bu konuda mağdur. Ziyaretlerine gittiğimiz bütün kurumların neredeyse tamamı kurumlarından eşyalarının çalındığını söylüyorlar. Bu şikâyetler mülki amirlerimize ulaşmıyor mu? Fakat ulaşıyorsa neden bu şekilde tedbirsiz hareket ediliyor. Halk ne yapacağını şaşırmış durumda. Batman’da hırsızlık vakalarının önüne geçilmesi lazım. İlgili kurum yetkililerinin bu olaya acil müdahil olmaları ve tedbirler geliştirmeleri gerekir. Halkın sabrı tükenmek üzere. Gereken önlemler ciddiyetle ve ivedilikle alınmazsa korkarım halkla hırsızlar karşı karşıya gelecek. Böyle bir durum Batman’ımızın huzuru, imajı ve güvenliği için büyük bir tehlike olur. Yetkililere hırsızlık ve hırsızlarla ciddi bir mücadele içine girmeli. Hırsızlığın yaygınlaşmasının temel etkenlerinden biri de uyuşturucu kullanımı. Bu konuda da çok ciddi tedbirler alınmalı.” 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler