BATMAN'IN ASAYİŞ BİLANÇOSU AÇIKLANDI

“284 Operasyon gerçekleştirdik”

 Batman Valiliği’nde düzenlenen basın toplantısına İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba ve İl Jandarma Komutanı Adem Taşkın'da katıldı.
 
Vali Ekrem Canalp, Mart ayı içerisinde Batman genelinde gerçekleştirilen asayiş faaliyetlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Batman genelinde toplamda 2 bin 583 polisin, ilçe, belde ve köylerde ise 2 bin 461 jandarma personelinin görev yaptığını aktaran Batman Valisi Ekrem Canalp, 2 bin 431 güvenlik korucusunun, bin 623 gönüllü korucunun da görev yaptığını dile getirdi. Toplamda bin 833 özel güvenlik personelinin kentte görev yaptığını belirten Vali Canalp, “Jandarmamızın terörle mücadele kapsamında yapmış olduğu operasyonel rakamlar ise şöyle; 2023 yılı içerisinde bin 170 operasyon, 2024 yılı içerisinde de 284 operasyon gerçekleştirilmiştir” dedi.
 
''ASAYİŞ OLAYLARINDA DÜŞÜŞ VAR''
 
Asayiş olaylarına ilişkin bilgi veren Vali Canalp, “Asayiş olaylarına baktığımız zaman 2023 yılının Mart ayı ile 2024 yılının Mart ayını karşılaştırdığımız zaman ilimizdeki toplam asayiş olaylarında yüzde 18’lik bir azalışın meydana geldiğini memnuniyetle ifade etmek isterim. Meydana gelen asayiş olaylarında yüzde 89’u aydınlatılmış durumdadır. Mal varlığına karşı işlenen suçlarda da toplamda yüzde 42’lik bir düşüş meydana gelmiştir. Özellikle iş yeri ve kurumdan hırsızlıklarda alınmış olan tedbirler karşılığını göstermektedir. Yüzde 69’luk bir azalma meydana gelmiştir” diye konuştu. Siber suçlarla ilgili yapılan çalışmaları da anlatan Vali Canalp şunları söyledi : “Mart ayında 128 şahsa adli işlem yapılmış, 17 şahısta siber suçlarla mücadele kapsamı içerisinde tutuklanmıştır. Kaçakçılıkla ilgili de toplamda 79 şahsa adli işlem yapılmıştır. 21 bin 684 litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiştir. 4 tabanca, 2 uzun namlulu silah ele geçirilmiştir.'' Seçim günü havaya silah sıkarak tespit edilen 2 şahsın da yakalandığını belirten Vali Ekrem Canalp, 15 yaşındaki bir çocuğun başına maganda kurşunlarından birinin isabet ettiğini, çocuğun hafif bir şekilde yaralandığını ifade etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler