Batman Kardelen Mahallesi muhtarı hizmet ve taleplerini anlattı
Kardelen Mahalle Muhtarı Özdemir, Projelerini anlattı.
Batman Kardelen Mahallesi (Emekli TOKİ) Muhtarı Kemal Özdemir, yaklaşık bin 750 hane ve 8 bine yakın vatandaşın yaşadığı mahallede yaptığı çalışmaları ve projeleri hakkında açıklamalarda bulundu.
Yakın zamanda Kardelen Mahallesinin Batman’ın en güzel mahallesi olacağını belirten Kemal Özdemir, taziye evi taleplerinin karşılandığını ifade ederek, “TOKİ’mizin en büyük eksikliklerinden olan taziye evi konusunda yer tahsisi yapılmış olup, sayın valimizin onayı ile yer talebinde bulunduk. İsteğimiz olumlu karşılanıp onaylanmıştır.” dedi.
Mahallede spor kompleksi yapmayı planladıklarını vurgulayan Özdemir, “Bu projemiz Çevre ve Şehircilik Bakanlığına havale edildi. En kısa zamanda inşallah olumlu bir netice alacağız. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden halı saha talebinde bulunduk. İsteğimiz olumlu karşılanıp halı saha yapımına başlanıp temeli atıldı. Mahallemize kapalı spor kompleksi için girişimde bulunup onaylanması için Ankara’da genel müdürlüğe gerekli evraklar gönderilmiş olup inşallah bu konuda da geleceğimiz olan çocuklarımıza sosyal aktivitenin önünü açmış olacağız inşallah.” diye konuştu.
Mahalledeki yol sorununa ilişkin de konuşan Özdemir şunları söyledi: “Caddelerimizin zemini kilit taşı olduğundan dolayı devamlı çökmeler meydana gelmektedir. Bu konu ile ilgili Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne müracaatımızı yaptıktan sonra bu belediyenin bu seneki asfaltlama programına dâhil edilmiş bulunmaktadır. Çöken yollar asfaltlama işlemi en kısa zamanda gerçekleşecektir.”
“Tandır ekmeği kültürümüzden gelen bir gelenektir”
Mahallede yeni tandırların yapılması için müracaatta bulunduklarını dile getiren Özdemir, “Mahallemizde gelişi güzel yapılan tandırların bazı şikâyetlere sebep olmasından dolayı belediye tarafından yıkımı gerçekleştirilmişti. Kültürümüzden gelen bir adet olan tandır ekmeği yapımının yıkımdan sonra yerine yenilerinin yapılmaması buradaki vatandaşı mağdur etmiş durumdadır. Yıkılan ekmek tandırların yerine belediyeden daha düzenli, daha kullanışlı ve şikâyetlerin önüne geçilebilecek yeni tandır yeri için gerekli yerlere müracaatlarımızı yaptık. Belediye yetkililerinden inşallah güzel, nezih tandır yapımına başlamalarını bekliyoruz. Belediye Sosyal İşler Müdürlüğüne yapmış olduğumuz müracaat kabul edilmiş olup inşallah en kısa sürede halk ekmeği kulübeleri faaliyete geçecektir.” ifadelerini kullandı.
“Vatandaşlarımızın da isteği üzerine PTT şubesi talep edeceğiz”
Konuşmasının devamında Özdemir, şunları söyledi: “Buradaki vatandaşların geneli emeklidir. Bu vatandaşlar maaşlarını almak için şehir merkezlerindeki PTT şubelerine gitme mecburiyetinde kalmaktadırlar. Bu vatandaşlarımızı çok zor durumda bırakmaktadır. Vatandaşlarımızın da isteği üzerine PTT Genel Müdürlüğüne müracaatımızı yapacağız inşallah. Ayrıca parklara spor aletlerin konulması için belediyeye müracaat yapılmıştır. Bu konuda da inşallah olumlu bir yanıt beklemekteyiz.” (Alican Atak)
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 02Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 03ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 04TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A PETROLSPOR FORMASI
- 06TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN EĞİTİMDE ŞİDDET UYARISI
- 07SAĞLIKTA ŞİDDETE KARŞI ORTAK ÇAĞRI
- 08ANAVATAN PARTİSİ’NDEN TURGUT ÖZAL’A YILDÖNÜMÜNDE ANMA
- 0915 TEMMUZ DERNEĞİ’NDEN BATMAN’DA BİRLİK MESAJI
- 10ŞİDDETE KARŞI ‘YAŞAM NÖBETİ’
- 11ENGELLİLERE ÖTV MUAFİYETİNDE YENİ DÜZENLEME
- 12OKULLAR KORKU DEĞİL, GÜVEN ÜRETMELİDİR
- 13OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
- 14TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”
- 15WORLDMAR AVM 20. YILINI KUTLADI




Henüz Yorum yok