
BATMAN KIZILAY KAN MERKEZİ İFTARDAN SONRA DA HİZMET VERİYOR
BATMAN KIZILAY KAN MERKEZİ İFTARDAN SONRA DA HİZMET VERİYOR
Batman Kızılay Kan Merkezi olarak hastalarımızın kan ihtiyacını karşılamak için hizmet vermekteyiz. İçinde bulunduğumuz PANDEMİ dönemi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de toplumun tüm kesimlerini ciddi anlamda olumsuz etkilemiştir.
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Batman’da da pandemi sürecinin olumsuz etkilerine rağmen çalışmalarımıza ara vermeden, eskisinden daha fazla çalışarak hastalarımızın kan ve kan ürünleri ihtiyacını karşılamaya çalıştık, karşılamaya devam ediyoruz. Ancak; vatandaşlarımızın kan bağışından uzak durmaları, kan bağış sayılarının ciddi anlamda düşmesi, stoklarımızın kritik seviyenin altına gelmesine neden olmaktadır. Bunun sonucu olarak sürekli kan ihtiyacı olan talesemi, lösemi, kanser, diyaliz ve acil ameliyat edilmesi gereken hastalarımız ciddi problemler yaşamaktadırlar.
Pandemi süreci ile birlikte yaşadığımız problemler Ramazan Ayı’nın da gelmesiyle artarak devam etmektedir. Batman’daki tüm hastanelere günlük 60-70 ünite kan gönderilmesi gerekirken her yıl Ramazan Ayı içerisinde günde sadece 10-15 ünite kan bağışı yapılmaktadır. Sokağa çıkma yasaklarının olduğu günlerde bu sayı 6-7 ünitelere düşmektedir.
Pandemi sürecinde uygulanan SOKAĞA ÇIKMA YASAKLARI KAN BAĞIŞINI KAPSAMAMAKTADIR.
Kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız hiçbir cezai işleme tabi tutulmadan çok rahat bir şekilde kan bağışında bulunabilirler. Yapmaları gereken tek şey www.kanver.org üzerinden randevu almak. Randevu aldıkları takdirde cep telefonlarına gelen sms ile yasaktan muaf sayılacaklardır.
Ramazan Ayı boyunca her gün iftardan sonra ATATÜRK PARKI önünde bulunan kan bağışı aracımız ile hizmet vermekteyiz.
18-60 yaş arasında, 50 kg üstünde ve ciddi kronik hastalıkları bulunmayan tüm vatandaşları KAN BAĞIŞINA DAVET EDİYORUZ.
Hayat devam ettikçe kan ihtiyacı da devam etmektedir.
HAYDİ BATMAN HAYAT KURTARMAYA!
İrtibat telefonu : 0488 213 13 82
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok