BATMAN ÜNİVERSİTESİ KATAR’IN GÜNDEMİNDE!

BATMAN ÜNİVERSİTESİ KATAR’IN GÜNDEMİNDE!

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi kapsamında pilot seçilen Batman Üniversitesi, enerji alanında önemli görüşmeler yapmaya devam ediyor.
 
Enerji alanında yapılan çalışmalarla ilgili yol haritasını şekillendirmek amacıyla görüşmelerine devam eden Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Katar Devleti Ankara Büyükelçisi Sheikh Mohamed Nasser J. M. Al- Thani’yi ziyaret etti.
 
Dünyanın en büyük doğalgaz damarı olarak bilinen Katar Devleti’nin bu alandaki çalışmaları ve Batman Üniversitesinin enerji alanındaki projeleri hakkında istişareler yapılan görüşmede karşılıklı iş birliklerine yönelik de fikir alışverişinde bulunuldu.
 
“ENERJİ ALANINDAKİ İHTİSASLAŞMIŞ ÜNİVERSİTELER TEKNOLOJİYE KATKI SUNACAKTIR”
 
Yarının dünyasında teknolojiyi takip eden değil teknolojiye katkı sunan bir ülke olabilmemiz için üniversitelerin farklı alanlarda ihtisaslaşmalarının büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Rektör Demir, enerji alanında ihtisaslaşan bir üniversite olarak bölgedeki potansiyel enerji kaynaklarının gelişimine yönelik önemli projeler yürüttüklerini söyledi.
 
Rektör Demir, “Ar-Ge faaliyetleri, kamu-sanayi iş birliği ve bölgesel kalkınmayı geliştirecek projeler ile diğer üniversitelere model olmayı hedefliyoruz” dedi. Rektör Demir, Batman Üniversitesinin çalışmalarında başarılar dileyen Katar Devleti Ankara Büyükelçisi Sheikh Mohamed Nasser J. M. Al- Thani’ye, günün anısına hediye takdim etti. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler