BATMAN ÜNÝVERSÝTESÝ’NDE ÝLK LAVANTA HASADI YAPILDI

BATMAN ÜNÝVERSÝTESÝ’NDE ÝLK LAVANTA HASADI YAPILDI

 
Batman Üniversitesi’nde Coronavirus’le mücadele kapsamýnda vefat eden saðlýk çalýþanlarý anýsýna Batý Raman Kampüsü’nde 40 dönümlük alanda dikimi gerçekleþtirilen lavantalarýn ilk hasadý yapýldý.
 
  Týbbi ve Aromatik Bitkiler Programý Hocasý Öðretim Görevlisi Esra Okudur öncülüðünde Isparta’nýn Kuyucak köyüne gönderilen öðrenci ve üniversite personeli buradaki incelemelerin ardýndan Batý Raman Kampüsü’nde lavanta hasadýný gerçekleþtirdi. Hasadý gerçekleþtirilen lavantalar kurutulduktan sonra tül keseler içerisine konularak gelen misafir ve öðrencilere hediye edildi. Batman’da lavanta dikiminin valilik tarafýndan baþlatýldýðýný belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ýdris Demir, üniversite olarak da Coronavirus’le mücadele kapsamýnda vefat eden saðlýkçýlar anýsýna yaklaþýk 40 dekar üzerinde lavanta bahçeleri oluþturduklarýný söyledi. Önümüzdeki süreçte lavantanýn yaný sýra bölge iklimine uygun farklý týbbi ve aromatik bitkiler de yetiþtireceklerini vurgulayan Demir, bu yýl diktikleri lavantalarýn ilk hasadýný yapmanýn mutluluðunu yaþadýklarýný kaydetti.
 
50 BÝN FÝDAN DÝKÝLMÝÞTÝ
 
Lavantalarý yerinde görmek için bir gurup öðrenci ve üniversite personelini Isparta’ya gönderdiklerini dile getiren Rektör Demir, “Batman Üniversitesi olarak ilimizde yürütülen bir çalýþmanýn parçasýyýz. Týbbi ve aromatik bitkiler projesi kapsamýnda Batman Tarým ve Orman Müdürlüðü ile Ziraat Odasý'nýn valimizin öncülüðünde 2018 yýlýndan beri yürütülen çalýþma var. Batman ili genelinde yapýlan lavanta bahçeleri var. Batman Üniversitesi olarak biz de bu projenin bir parçasý olduk. Batý Raman kampüsümüzde 40 dönüm alan üzerinde yaklaþýk olarak 50 bin lavanta fidaný dikimini gerçekleþtirdik. Öncesinden ilgili personelimiz ile ilgili hocalarýmýz Isparta’nýn Kuyucak köyü lavanta bahçelerine bu eðitimini alýp tamamladýlar. Batman'da ilgili çalýþmalar gerçekleþtirildi. Pandemi sürecinde malumunuz acý kayýplarýmýz oldu. Saðlýk çalýþanlarýmýz anýsýna Batman Üniversitesi olarak lavantanýn dikimini gerçekleþtirdik. Batman iklimi ile uyumlu olan çalýþmalarý önümüzdeki zaman dilimi içerisinde geniþleterek ilerletmek amacýndayýz.” dedi.

Henüz Yorum yok

Ýlk yorumu siz yazýn.

Yorum Býrakýn

E-Mail adresiniz yayýnlanmaz.







Diðer Haberler