
Batman’a Wuhan benzetmesi
Batman’a Wuhan benzetmesi
Batman son günlerde Koronavirüs vaka sayıları ile gündeme gelirken, TBB Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, Batman ve bölge illerini Türkiye’nin ikinci Wuhan’ı olarak nitelendirdi.
VATANDAŞ İSYANDA
Batman’da son bir ayda yaşanan Koronavirüs vaka artışı ürkütücü boyutlara ulaşırken, Koronavirüs’ün merkezi olan Batman Bölge Devlet Hastanesinde test yaptırmak isteyen vatandaşlar röntgen ve Covid servisinde uzun kuyruklar oluşturuyorlar. Yapılan günlük testlerin yaklaşık yarısının pozitif çıktığı iddia edilirken, yetkililerin bu konuda hiçbir açıklama yapmaması dikkat çekiyor. Hastanenin yoğun bakım ve normal servislerinde yer kalmadığı için hastaların büyük bölümü ilaçları yazıldıktan sonra yurt ve evlerine gönderilirken, kimisi ise yüksek ücretler ödeyerek özel hastanelerin yolunu tutuyor.
Özellikle 1 Haziran sonrası yaşanan artış ile birlikte yaklaşık 12 Bin kişinin takibinin yapıldığı öğrenildi. Batman ve bölge illerinde yaşanan vaka artışına dikkat çeken Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Sinan Adıyaman, ilginç bir benzetmede bulundu. Prof. Adıyaman, İstanbul’dan sonra Türkiye’nin ikinci Wuhan’ının Batman ve bölge illeri olduğunu belirtti.
Önceki gün bir televizyon programına katılan Prof. Dr. Sinan Adıyaman, “Sağlık Bakanlığının Wuhan’ı İstanbul’a, Diyarbakır ve bölge illerden Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Mardin ve Batman ikinci Wuhan olarak eklenmiştir” diye konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok