Batman’da 100 bin aşılama yapıldı

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, yaptığı yazılı açıklamada, il genelinde 100 bin aşılamanın yapıldığını söyledi.

Salgından korunmanın en önemli yolun aşılama olduğunu vurgulayan Pamukçu, "Bugüne kadar il genelinde 100 bin aşılama yapılmış bulunmaktadır. Bu salgından korunmanın en önemli yolu aşılamadır. Bütün kamu ve özel hastaneler ile aile sağlığı merkezlerinde ve ilçe sağlık müdürlükleri bünyesinde bulunan sağlık merkezlerimizde ve mobil aşı ekiplerimiz ile aşılama çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam etmektedir.” dedi.

Aşı hizmetinin aralıksız devam ettiğini belirten Pamukçu, "Aşı polikliniklerimiz haftanın her günü saat 24.00’e kadar bütün hastanelerimizde hizmet vermektedir. Ayrıca 21 adet mobil aşı ekibimiz 21 doktor ve 21 hemşire ile bu güne kadar 19 bin vatandaşımıza evde aşı hizmeti verilmiş bulunmaktadır. 65 yaş üstü, engelli veya hastaneye gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımıza evde aşı hizmetimiz yine evde verilmeye devam etmektedir.” diye konuştu.

Aşının faydalarını gördüklerini ifade eden Pamukçu, şöyle devam etti: “Covid-19 ile mücadelemizde aşılamanın faydalarını görmekteyiz. Aşı olan vatandaşlarımızın hastaneye yatış oranlarında ciddi bir azalma tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızdan ricamız aşıya karşı duyarlı olmaları, aşı hakkı olup aşılarını yaptırmamış olanların ise aşılarını en kısa sürede yaptırmalarıdır.”dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler