Batman’da 155 bin kişi aşılandı

Aşılama çalışmalarının aralıksız şekilde devam ettiği Batman’da sağlık kuruluşlarının yanı sıra, 150 ekiple sahaya da inen sağlık ekipleri toplamda 155 bin kişiyi aşıladı.

Batman’da aşı çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirten İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu, 220 bin doz aşının yapıldığını aktardı.

Aşı çalışmalarının titizlikle devam ettiğine işaret eden Pamukçu, "İlimiz genelinde 155 bin kişi aşılanmış olup, toplamda ise 220 bin doz aşı yapılmıştır. Ayrıca, Batman’da başlatmış olduğumuz aşı seferberliğinde her gün 150 mobil ekip sahaya çıkarak, her evin kapısını çalmakta ve açılan her kapıda ev sakinlerini aşıya davet etmekteyiz. Aşılarını yaptırmak isteyen vatandaşların aşıları anında uygulanırken, aşı hususunda çekimser olan vatandaşlarımızı da detaylı bir şekilde bilgilendirerek aşıları yapılmaktadır.” dedi.

Aşı olanlarda hastaneye yatış oranlarında ciddi bir azalmanın tespit edildiğini vurgulayan Pamukçu şöyle devam etti:

“Ayrıca kamu, özel hastaneler ve aile sağlığı merkezlerimizde bulunan aşı noktalarımızda da aşılama çalışmalarımız titizlikle devam etmektedir. Bilinmelidir ki, Covid-19 ile mücadelemizde aşılamanın büyük faydalarını görmekteyiz. Aşı olan vatandaşlarımızın hastaneye yatış oranlarında ciddi bir azalma tespit edilmiştir. Bunu nedenle uzun vadede rahat bir nefes alabilmek için çekirdek aileden başlayıp, tüm sevdiklerimizi aşı olmaya sevk edelim.”

“Kurban Bayramı kritik virajımız”

Kurban Bayramı’nın yaklaştığını, bayramla birlikte vaka sayısının artabileceğinden endişe duyduğunu belirten Pamukçu, “Gelenek ve göreneklerimiz bizleri birbirimize daha çok yakınlaştırdığından dolayı, bu durumun vaka sayılarında da artışa neden olabileceği endişesi taşımaktayız. Bayram hareketliliğinin bizim için en kritik viraj olduğunu unutmamalıyız. Tedbirlere uymaz ve aşımızı olmazsak, telafisi güç günlerle karşılaşabiliriz. Normale dönmek için en önemli adım aşı olmaktır. Bu sebeple bayram öncesi daha fazla aşılama yapmak istiyoruz. Vatandaşlarımızdan da ricamız aşıya karşı daha çok duyarlı olmaları bir an önce aşılarını yaptırmalarıdır. Kendimizi ve sevdiklerimizi korumak adına lütfen aşımızı yapalım. Yapalım ki, sevdiklerimizle nice mutlu bayramlar yaşayalım.” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler