
Batman’da Dil ve Konuşma Terapisti göreve başladı
Dil ve Konuşma Terapisti Berruj Çiftçi Batman Bölge Devlet Hastanesinde hasta kabulüne başladı.
Batman Bölge Devlet Hastanesine atanan Dil ve Konuşma Terapisti göreve başladı. 2017 yılında Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Terapistliği Bölümünden lisans eğitimini tamamlayan Dil ve Konuşma Terapisti Berruj Çiftçi Batman Bölge Devlet Hastanesinde hasta kabulüne başladı.
Dil ve Konuşma polikliniğinde verilen hizmetlere ilişkin bilgi veren Berruj Çiftçi, “Dil ve konuşma terapisti bebeklik döneminden yaşlılık dönemine kadar yaşanan; artikülasyon (yarık dudak-damak veya işlevsel gelişim geriliği) ve fonolojik bozukluk dediğimiz tüm konuşma sesi bozukluklarının (çocuğun ‘şeker’ yerine ‘tetey’ demesi gibi). Kekemelik ve diğer akıcı konuşma bozukluklarının, genellikle ses kısıklığı şikayeti ile başvuran ses bozukluklarının, gelişimsel dönemde yaşanan gecikmiş dil ve özgül dil bozukluklarının (çocuğun 2-3 yaşında olmasına rağmen konuşamaması). Yutma bozukluklarının, afazi (inme sonrası dil ve konuşma becerilerinin kaybı) ve diğer nörolojik kökenli dil ve konuşma bozukluklarının önlenmesi ayırıcı tanı ve rehabilitasyonun yapılması gibi işlevleri yerine getirmektedir.” dedi.
Çiftçi, “Dil ve konuşma terapistine başvurmak isteyen hastaların öncelikle çocuk psikiyatri, nöroloji ve ya kulak burun boğaz polikliniklerine başvurmaları gerekmektedir. Bu polikliniklerde değerlendirilen hastalar ihtiyaçları doğrultusunda ilgili hekim tarafından dil ve konuşma terapistine yönlendirilecektir.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“20 Serakent kurulmazsa ahım üstünüzde”
- 02BATMAN BAĞIMSIZ GAZETESİ'NİN 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLANDI
- 03İREM YİĞİT BALKAN İKİNCİSİ OLDU
- 04GAZETECİ UĞUR KAPUCİ BEŞTEPE VE TBMM'DEYDİ
- 05POLİS MEMURU İNTİHAR ETTİ
- 06ÇAMLITEPE’DE MAYTAP YANGINI
- 07BELEDİYE PERSONELİNE SAĞLIK TARAMASI
- 0815 TEMMUZ BATMAN’DA COŞKUYLA ANILDI
- 09İZMİR SUNEXPRESS SEFERLERİ BAŞLADI
- 10“HEDEFİMİZ TOPRAĞI SUYLA VE ÜRETİMLE BULUŞTURMAK”
- 11ÇEVRE YOLUNA 12.600 METRELİK ALTYAPI DÖŞENECEK
- 12Kürtçe müzik dinleyen aileye destek açıklaması
- 13PETROLSPORLU ATLETLER AVRUPA U-23 ŞAMPİYONASINA KATILACAK
- 14Batman’da TPAO petrol kuyusunda yangın çıktı
- 1515 TEMMUZ RUHU BATMAN’DA YAŞATILACAK
Henüz Yorum yok