Batman’da “Tarım ve Orman Şurası” toplantısı yapıldı

Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından “Tarım ve Orman Şurası” konulu bir program düzenlendi.

Batman’da “Tarım ve Orman Şurası” konulu bir program düzenlendi. Programda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, 3’ncü Tarım ve Orman Şurası hazırlıkları kapsamında Batman’da sektör buluşması gerçekleştirdiklerini belirtti.

Program, Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas’ın açılış konuşması sonrası tarım paydaşları ile çiftçiler tarafından sorulan sorular cevaplandı. Bakanlığa gönderilmek üzere sorulan sorular ve çözüm önerileri kayıt altına alındı.

Yapılan program sonrası konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Kiyas, “Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından ekim ayında bir tarım ve orman şurası gerçekleştirilecektir. Tarım ve orman şurası öncesinde bütün illerimizde olduğu gibi biz de Batman’da çiftçilerimizin sorunlarını dinledik. Çiftçilerimiz tarımla ilgili görüş ve önerilerini sundular. Tarımla ilgili bütün paydaşlarımız toplantımıza katılım gösterdiler.” dedi.

Kiyas, “Çiftçilerimizle gıda, su yönetimi, taşkınlar, üretim, hayvan sağlığı, bitki sağlığı, her türlü tarımsal ürünlerin depolanması, paketlenmesi ve işlenmesi gibi konuları konuştuk. Sahada özellikle üretime dönük sorunlar çiftçilerimizin örgütlenmeyle ilgili sorunları, kooperatifleşme diğer yönetim ve organizasyonla ilgili sorunlar bugün çiftçilerimiz tarafından dile getirildi. Bu sorunların bir analizini ve değerlendirmesini yapacağız. Görüşlerimizi bakanlığımıza bildireceğiz. Bakanlık Türkiye’den gelen bütün sorunların bir analizini yapacak ve şurada bunlarla ilgili çözüm önerilerini ortaya koyacaktır. İnşallah üretilen çözüm önerileri ilimiz için hayırlı olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kültür Turizm İl Müdürlüğü Konferans Salonunda yapılan programa, Batman Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, tarım paydaşları, oda ile STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler