BATMANLI ÇOCUKLAR GAZZE İÇİN YÜRÜDÜ

GAZZE İÇİN YÜRÜDÜLER

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde Batmanlı çocuklardan Gazze için anlamlı yürüyüş ve mesajlar.
 
10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde ‘Batmanlı Çocuklar Gazze İçin Yürüyor’  yürüyüş etkinliği gerçekleştirildi.
 
 
 Yürüyüş etkinliği, çocukların Turgut Özal Bulvarı Dörtyol mevkiinden Gülistan caddesine doğru yürüyüşüyle başladı. Çocuklar, Filistin bayrakları ve ellerinde dövizlerle tekbirler getirerek İsrail devletinin Gazze’ye yönelik vahşi saldırılarını ve katliamlarını kınadı. Okunan Kuran-ı Kerim tilaveti, dua ve şiir de yine çocuklar tarafından ifa edildi. Yaralı çocukları temsil eden çocuklar, İsrail’in çocuk ve sivil katliamlarına göndermede bulundular.
 
 Batman İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından organize edilen yürüyüş etkinliğinin ardından çocuklar tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi.
 
 
Basın açıklamasını okuyan Ömer Asaf Sütçü isimli çocuk, “Ben Türkiyeli çocuk! Bu topraklardan Gazze’ye selam olsun. Buradan Mescid-i Aksa’mıza selam olsun. Mücadelemiz İslam içindir, Allah içindir. Filistin toprakları siyonizme mezar oluncaya kadar asla mücadeleyi bırakmayacağız. Bizim çocuklar olarak elimizden gelen sadece dua etmek ve bu zulmü duyurmaya çalışmak. Peki siz ey yetki sahipleri! Daha kaç çocuk öldükten sonra kınamalarınızı bırakıp icraate geçeceksiniz? Siz hiç, çocuklarınızın birkaç saat sonra şehit olacağını bilerek bileklerine bir mezar taşı gibi ismini yazdınız mı? Çocuk yüreklerimizle yetişkin yüreklere haykırıyoruz. Kudüs Filistin’in başkentidir ve İsrail’in başkenti de Tel Aviv değil cehennemin dibidir!” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler