BATMANLI İŞ ADAMI HUSUMETLİ İKİ AİLEYİ BARIŞTIRDI

BATMANLI İŞ ADAMI HUSUMETLİ İKİ AİLEYİ BARIŞTIRDI

BATMANLI İŞ ADAMI HUSUMETLİ İKİ AİLEYİ BARIŞTIRDI
 
Batman’ın  Gerçüş ilçesi Ulaş köyü doğumlu 17 yaşında Umut Aydın isimli genç Mardin Nusaybin ilçesinde bıçaklanarak öldürülmesinin ardında Aydın ve Yapışık aileleri arasında doğan husumeti Batmanlı iş adamı, Real Konak Hotel Yönetim Kurul Başkanı Hüseyin Konakçı’nın öncülük yaparak başlattığı barış girişimi ile Midyat'ın önde gelen Kanaat Önderi ve havunedelmemika Aşiret lideri Abdullah Taş’ın girmesiyle barış sağladı.
Yaptığı yatırımlarla bölge ve bölge insanına katkı sağlayan iş adamı Hüseyin Konakçı daha öncede Batman’da husumetli olan Kavak ve Işık ailelerinin aralarına girerek barışı sağlamıştı.
Hüseyin Konakçı yaptığı konuşmada; Her şeyin  parasal olmadığını öncelikle topluma faydalı olmak olduğunu die getirerek, ''Sevgili peygamberimiz amcasını şehit eden bir vahşiyi affetmişse sizin birbirinizi affetmeniz sünettendir'' diyerek barışı vurguladı.
 
Aralarındaki husumeti barışla neticelendiren ve iki aileyi bir araya getiren Real Konak Hotel'in Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Konakçı'ya teşekkür eden aile bireyleri, bundan böyle barış içinde yaşayacaklarını söylediler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler