Batmanlı kadınlar ilk defa müzeyi gezmenin sevincini yaşadılar

Batman’da kenar semtlerde oturan bazı kadınlar, Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle ilk defa müzeyi gezerken, tarih hakkında bilgi sahibi olmanın sevincini yaşadılar.

Batman Müze Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kenar semtlerde oturan bazı kadınları müzeye götürerek, gezdirdi. Burada ilk defa müzeyi gezmenin sevincini yaşayan kadınlar, tarih hakkında da bilgi sahibi oldular.

İlk defa müzeyi ziyaret eden kadınlara, Müze Müdürlüğü yetkilileri tarafından Paleolitik Dönemden Ortaçağ’a kadar uzanan Batman Müzesi'ndeki tarihi eserleri ile müze bahçesinde Müze Park ve Bahçe Teşhir Alanları gezdirildi. Müze Müdürlüğü yetkilileri burada kadınlara, geçmiş tarih ve eserler hakkında bilgi verdi.

Kadınlara yönelik yaptıkları etkinlik hakkında bilgi veren Müze Müdüriyesi Feriha Baş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Batman’da kenar mahallelerdeki bazı kadınları, kendi imkânlarıyla müzeye getirerek, onlara müzeyi gezdirip tarih hakkında bilgi verdiklerini söyledi.

Amaçlarının daha önce hiç müzeyi görmemiş kadınlara müzeyi gezdirmek olduğunu ifade eden Baş, "Kadınlarımız ilk kez müzeyle karşılaştılar. Müze kelimesini ilk kez hayatlarında duymuş oldu bu kadınlarımız. Çok güzel bir etkinlik oldu." dedi.

Açıklamanın devamında Baş, şunları söyledi: “Batman Müzesi 3 salondan teşhire hazır. Bunlardan biri Neolotik dediğimiz taş devrine at eserler var. Hepsi de Batman ve çevresinde bulunan kazılar yoluyla elde edilen eserler. İkinci salondaki eserlerimiz ise maden devrine ait eserler. Bu eserlerin hepsi de Batman ve çevresine ait eserlerdir. Üçüncü salondaki eserlerimiz ise Hasankeyf kazılarından elde edilen eserler. Bunlar da Ortaçağ kazılarla elde edilen eserler. Bunların hepsini tek tek misafirlerimize gezdirdik. Sorular sordular, özellikle Hasankeyf salonunda günümüze daha yakın Orta çağ eserleri, onlara biraz tanıdık geldi. Çünkü bölgemizde yüzyıl öncesine kadar da kullanılan malzemeler vardı. Tanıdıkları eserleri gördükçe onların da hoşuna gitti.”

İlk defa müzeyi gezmenin sevincini yaşayan kadınlar da duygularını dile getirerek, böylesi bir etkinliğin kendileri için çok anlamlı olduğunu vurguladılar etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ettiler.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler