
Batmanlılardan uçak biletlerinin pahalı olmasına tepki
Batmanlılar, Batman Havalimanı'ndan çok Diyarbakır Havalimanı'ndan uçuş yapmak zorunda kalıyor. Uçak biletlerinin pahalı olması nedeniyle Diyarbakır Havalimanı'ndan bilet almak zorunda kalan Batman halkı, bu soruna bir çözüm bulunmasını istiyor.
Özellikle maddi durumu iyi olmayan Batman esnafı ve halkı, uçak biletlerinin pahalı olması sebebiyle havalimanı olmasına rağmen kendi memleketinden başka illere uçakla seyahat edememenin sıkıntısını yaşıyor.
Uçak biletlerindeki yüksek artış yüzünden yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki Diyarbakır Havalimanı'ndan bilet keserek uçuşunu sağlayan Batmanlılar, İLKHA’ya konuşarak tepkilerini dile getirdiler.
Batman’a yapılan uçak seferlerin artırılması isteyen esnaf Adnan Baytar, “Esnaf olduğum için işim gereği sık sık il dışına çıkıyorum. İş çıkışlarımın büyük bir kısmını da uçakla yapıyorum. Diyarbakır’a oranla Batman’da uçak biletlerinin fiyatı çok yüksektir. Bu yüzden Diyarbakır’ı tercih ediyoruz. Uçak biletlerinin arasındaki dengesizliğin nedeni nedir? Bu dengesizlik yüzünden mağdur oluyoruz. Buradan Diyarbakır’a 45 dakikalık bir yol var ve niye bu kadar bilet farkı var? Bu bizim için ciddi bir sıkıntıdır. Uçak biletlerindeki fiyat farkının bir an önce çözülmesini istiyoruz.” dedi.
Diyarbakır ile Batman arasındaki uçak biletleri farkının yüksek olmasına anlam veremediklerini söyleyen İslam Başaran, “İşim gereği ayda 3-4 sefer İstanbul ve Ankara’ya gidiyorum. Uçak biletlerindeki fiyat artışı nedeniyle Batman’dan çok Diyarbakır’dan gitmek zorunda kalıyorum. Bizler Batman’dan istediğimiz yere gitmek istiyoruz. Batman ile Diyarbakır uçak biletleri arasındaki fark çok fazladır. Fiyatlar neredeyse yarı yarıya fark ediyor. Bu uçak biletlerin arasındaki farkı öğrenmek istiyoruz. Bu yüzden mağdur oluyoruz ve bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz.” diye konuştu.
Konuyla ilgili görüşünü aldığımız turizm seyahat acentesi yetkililerinden İsa Koyun, Diyarbakır ile Batman arasındaki uçak biletlerinin fiyat yüksekliğindeki sebebin uçak seferlerinin az olmasından kaynaklandığını belirtti.
3 İstanbul, 1 Ankara olmak üzere günde Batman’dan 4 uçak seferinin yapıldığını söyleyen Koyun, uçak seferlerinin artırılması takdirde bunun fiyatlara da yansıyacağını söyledi.
“Uçak seferlerinin artması fiyatlara da yansıyacaktır”
Koyun, şunları söyledi: “Uçak seferlerinin az olması fiyatlara yansıyor. Dolayısıyla halk Diyarbakır’a daha fazla yoğunluk gösteriyor. Diyarbakır’da uçak seferlerinin fazla olması bilet fiyatlarına da yansıyor. Bu yüzden tercihler Diyarbakır’a yoğunlaşıyor. Tercihler Diyarbakır’a yoğunlaşınca bizlerde burada sıkıntı yaşıyoruz. Vatandaşlar, uçak biletleri fiyatlarındaki artışın bizden kaynaklı olduğunu düşünüyor. Hâlbuki bu seferlerin az olmasından kaynaklanıyor. Uçak seferlerin artması çok iyi olur. Gerekli çalışmaları yapıyoruz. İzmir ve Antalya için şu an bir çalışmamız var. İnşallah önümüzdeki aylarda bunu gerekli mercilere ulaştıracağız. Ankara için ileriki aylarda 2 sefere çıkması öngörülüyor. Uçak seferleri ne kadar çoğalırsa bu fiyatlara da yansıyacaktır.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da bir binanın teras katında çıkan yangın söndürüldü
- 02Kadın STK’ların sorunları dinlendi
- 03ÜYE ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 04KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 05DEM Parti’den ’15 Şubat’ açıklaması
- 06PETROLSPOR U14 TAKIMI ŞAMPİYONLUĞA GÖZ KIRPTI
- 07ÇALINTI MALZEMELERLE YAKALANDILAR, TUTUKLANDILAR
- 08BAŞKAN ŞANSİ ŞAMPİYON RUKEN TEK'İ ÖDÜLLENDİRDİ
- 09VALİ CANALP, BÖLGE MÜDÜRÜ DEMİR’İ KABUL ETTİ
- 10BAŞKAN YAŞAR “MÜCADELEMİZİ BÜYÜTEREK SÜRDÜRECEĞİZ”
- 11HASANKEYF’TE DOĞA SPORLARI VE EĞİTİM ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 12MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
- 13CÜNEYT AYDINLAR'IN AKIBETİ SORULDU
- 14Mezopotamya Seyahat Acenteleri ve Turizm Otelcileri Birliği kuruldu
- 15AKADEMİSYENLER GÖZÜYLE KÖYLER
Henüz Yorum yok