BEKA*DER Kaldığı Yerden
Yakın bir zamanda TRT Kürdi ekranlarında yayınlanması beklenilen sunuculuğunu ve editörlüğünü Ferit Tunç’un yaptığı programın bu haftaki konuk Sivil Toplum Kuruluşu BEKA*DER oldu. Merkezi Batman’da bulunan BEKA*DER, sosyal sorumluluk projelerine kaldığı yerden devam etmeye başladı. Geçmiş yıllarda birçok sosyal projelerde yer alarak adını duyuran BEKA*DER, üyeleriyle birlikte tekrar faaliyete geçti. Faaliyete geçer geçmez örnek bir projeye imza atan dernek, soluğu Gercüş ilçesine bağlı Sileybine (Kömürcü) Köyünde aldı. İl Sağlık Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Sileybine köyüne giden dernek üyeleri, sağlık taraması yaparken köy okulunda okuyan çocuklara da mont, bot, kazak ve pantolondan oluşan giyim yardımında bulundu.
“GEÇMİŞTE OLDUĞU GİBİ YİNE GÜZEL ÇALIŞMALARA İMZA ATACAĞIZ”
Derneğin Başkan vekili Dr. Ayhan Alphan, İl Sağlık Müdürlüğümüzün de desteğiyle köyü küçük çaplı chek up’dan geçirip, okuldaki öğrencilere kişisel hijyen el yıkama ve ağız hijyeni eğitimleri verildi. Ayrıca dernek olarak okulun tüm çocuklarına giyecek hediyelerinde bulunduk. Hem çocuklar mutlu oldu hem de bizler. Dernek olarak geçmişte yaptığımız sosyal sorumluluklarımıza bir aradan sonra bugün itibariyle tekrar başlamış bulunmaktayız. Derneğimizin tüm üyeleriyle inanıyorum güzel Batman’ımız için geçmişte olduğu gibi yine güzel çalışmalara imza atacağız” dedi.
PAMUKÇU’DAN TEŞEKKÜR
Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu ise dernek üyelerine teşekkür ederek, “BEKA*DER Derneği, Sileybine köyünde İl Sağlık Müdürlüğümüzün de desteğiyle sağlık taraması yapmak istediklerini bizlere ilettiler. Müdürlük olarak böyle bir sosyal sorumluluk projesinde yer aldığımız için oldukça mutlu olduk. Derneğe üye olan doktorlarla ve İl Sağlık Müdürlüğümüz bünyesinde hizmet veren doktorlardan oluşan bir ekip Sileybine köyüne giderek orada bütün köy halkını sağlık taramasından geçirdiler. BEKA*DER Derneği’nin bu örnek sosyal sorumluluk projesinden dolayı kendilerine teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 018. BATMAN KİTAP FUARI BAŞLADI
- 02TAZİYE SAATLERİNDE YENİ DÜZENLEME
- 03BATMAN’A 3 BİN 810 YENİ SOSYAL KONUT GELİYOR
- 04DSİ KANALI’NDA KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI
- 05“En iyi film” ödülünü alan “Ben iyi biri olmadan önce” Batman’da gösterimde
- 06ALTYAPI ÇALIŞMALARI HIZ KAZANDI
- 07TEKSTİL FUARINA REKOR İLGİ!
- 08Kırşan, TOBB Madencilik Meclisi Başkanlığı’na yeniden seçildi
- 09SES, “İŞLETİLEN ÜCRETLERİMİZDEN KÂR PAYIMIZI İSTİYORUZ”
- 10MÜSİAD HEYETİ ÇİN'DE KANTON FUARINA KATILDI
- 11“PETROLÜN BAŞKENTİ BATMAN, YATIRIMIN DA MERKEZİ OLACAK”
- 12BAŞKAN ÇİFTÇİ “ESNAFIN GÜCÜ BATMAN’IN GÜCÜDÜR”
- 13MAHALLE BAŞKANLARI TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
- 14İL BAŞKANI ÇETİN “GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
- 15500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ




Henüz Yorum yok