BELDE'DE MAHALLE BULUŞMASI

Belde sakinleriyle bir araya geldi

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in, ‘Yerinde İletişim, Yerinde Çözüm’ mottosuyla başlattığı Mahalle Buluşmaları’nın 10’uncusu Belde mahallesinde gerçekleşti.
 
 
Asrı Saadet  Taziye Evi’nde gerçekleşen mahalle buluşmasına Vali  Ekrem Canalp, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, kamu kurum müdürleri, mahalle sakinleri ve mahalle muhtarı Cihan Akburak katıldı. Vali Canalp, altyapı, üstyapı, imar, ulaşım, eğitim ve sağlık gibi konularla ilgili olarak mahalle sakinlerinden gelen taleplerin çözüme kavuşturulması için ilgili birim amirlerine talimat verdi.
 
 
“ŞU ANA KADAR 240 KÖYÜMÜZÜ ZİYARET ETTİK”
 
Göreve geldiği günden beri 240 köyü ziyaret ettiklerini kaydeden Vali Canalp, “Şükürler olsun,  şu anda 240 köyümüzü bütün mesai arkadaşlarımızla beraber ziyaret ettik. Her bir köyümüzle ilgili gittiğimizde oradaki ihtiyaç, talep, beklenti, şikayet, ne varsa, her şeyi alıyoruz. Onları elektronik bir sisteme, yazılıma kaydediyoruz ve her bir talebi de takip ediyoruz. Yani ilgili kurumlar, kurumların bire bir amirleri tarafından olmak üzere, her bir talep sistematik şekilde ele alınıyor. İnşallah 2 ay içerisinde köy ziyaretlerimizin hepsini tamamlamış olacağız. Sonra ne olacak? Sonra o köyleri tekrar ziyaret edeceğiz. Ama bu seferki ziyaretlerimiz hesap verme ziyaretleri olacak. Yani daha önceki ziyaretlerimizde bizden neler istenmiş, neler talep edilmiş, bir sonraki ziyaretimizde de aynen buradaki gibi perdeyi indireceğiz ve yukarıdan aşağı hesabımızı vereceğiz. Mahalle buluşmalarımızda da benzer bir şey yapıyoruz. Burada gerek muhtarlarımız, gerek vatandaşlarımız tarafından  gündeme getirilen ne talep varsa, bunların her birini kayıt altına alıyoruz ve hemen bir sonraki gün, buradaki Belde mahallemizle ilgili belediye başkan yardımcılarımızın başkanlığında ve ilgili şube müdürlerimizin de katıldığı bir toplantı yapılıyor. Burada vatandaşlarımız tarafından, muhtarlarımız tarafından gündeme getirilmiş olan talep her ne ise, onunla ilgili de, her bir mahallenin kendi eylem planı ortaya çıkıyor” dedi.
 
 
“YAŞAM MERKEZİ 7 AYRI GRUBA HİZMET VERECEK”
 
Belde mahallesinde inşa edilecek Engelsiz Yaşam Merkezi ile ilgili konuşan Vali Canalp, “Yakın zamanda da inşallah burası, ihalesini gerçekleştireceğimiz yer olacak. Burası bir bina olarak hizmet verecek ve 7 ayrı engelli branşı için, yani görme engelliler için ayrı, işitme engelliler, bedensel engelliler için ayrı olacak şekilde, her bir 7 ayrı engelli gurubundaki bütün engellilerimize hizmet verecek bir bina inşa edeceğiz. Dolayısıyla bu alan tabii sadece bir binadan ibaret olmayacak. Etrafındaki yeşil alanlarıyla, sosyal donatı alanlarıyla beraber olacak” diye konuştu.
 
 
“11 BİN 950 TON ASFALT SERİMİ YAPILDI”
 
 
Belde mahallesinde gerçekleştirilen çalışmalar ile ilgili olarak sinevizyon eşliğinde bilgilendirmelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Metin Gürbüz, “2020 Mart ayından bu yana Belde mahallemizde 500 metre içme suyu hattı döşedik. Yine aynı tarihler arasında BASKİ Müdürlüğümüz tarafından 672 metre kanalizasyon hattı döşenmiş. Aynı tarihler arasında Mart 2020’den bugüne kadar mahallemizde 135 metre yağmur suyu döşenmiş. Asfalt serimi ve yama işiyle ilgili Fen İşleri Müdürlüğümüz yine burada iyi  bir çalışma yapmış. İnsan Hakları Bulvarı, Ömer Muhtar Bulvarı, Barış Bulvarı, Fırat caddesi, 3232, 3282, 3286 nolu sokaklarda yaklaşık 11 bin 950 ton asfalt serimi ve yama işlemi gerçekleştirilmiş.  Toplam 11 bin 950 ton asfaltlama çalışmasıyla yaklaşık 62 bin 239 metrekare alanı asfaltlamışız. Yol açma ve düzenleme ile ilgili de, yine bu mahallede 1090 metre, 4 adet yol iyileştirilmiş ve yine iki adet 500’er metrelik yol açılmış. Mahalle muhtarımızın ve mahalle sakinlerimizin daha önce burayla ilgili olarak talepleri olmuştu. Bu  bölgedeki dekoratif aydınlatma işlerini tamamladık. Eski galvanizli aydınlatma direklerinin yerine  dekoratif, neon ledli aydınlatma direkleriyle değiştirdik. Böylece mahallemiz gece ışıl ışıl aydınlık hale geldi. Yine ilgili tarihlerde mahallemize 7000 metre parke taşı döşemişiz. Ulaşımla ilgili olarak da, Ulaşım Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışmalar var. Belde mahallemizde ana cadde, bulvar, sokak ve okul önlerine dikey işaretlemeler tamamlandı. Okul önleri, yaya geçidi, öğrenci geçidi, kasis ve yol çizgi boya çalışmaları tamamlandı. Bu çalışmalarda 100 adet omega direk, 150 adet trafik levhası kullanıldı. 45 adet kasis, 20 adet yaya geçidi boyası yapıldı” dedi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler