BELEDİYEDEN YAŞLILAR GÜNÜ DOLAYISIYLA ÜCRETSİZ TARAMA

Batman Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Batman’da ki yaşlıları sağlık taramasından geçirdi.

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde görev yapan doktor ve sağlık çalışanları eşliğinde Batman’da faal olarak hizmet yürüten Türkiye Emekliler Derneği Genel Merkez Denetleme Kurulu Başkanı ve Batman Şubesi Emekliler Derneği Başkanı Hüseyin Ekmek ve üyeleri sağlık taramasından geçirilerek günleri kutlandı.

Sosyal sorumluluk kapsamında yapılan sağlık taramasına; doğru beslenme, kronik rahatsızlığı bulunan yaşlıların yaş ve belli bir kilonun üzerinde seyreden hastalıkların önlenmesi konusunda Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü diyetisyenleri eşliğinde eğitim verildi.

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Dr. Tahir Yarba, belirli bir yaşın üzerine gelen yaşlılara psikolog arkadaşlarımızın yönlendirmesiyle; yaşlanma ve emeklilik döneminde yaşanan problemler hakkında bilgi verildiğini ifade ederek: “Biz yaşlılarımıza 1 Ekim tarihinde değil, yılın 365 gününde kapılarımızı açıyoruz. Yaşlılar günü dolayısıyla 150 kişiye kan tahlili yapılarak, tansiyon ve şeker gibi sağlık taramasını yaptık” şeklinde konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler