Belediyenin işgal ettiği iddia edilen arsasına çözüm bekliyor

Batman'da kendisine ait arsanın belediye tarafından işgal edildiğini iddia eden yaşlı adam, belediyenin yeni yönetiminden sorunun çözülmesini bekliyor.

Batman Çarşı Mahallesinde bulunan ve 1963 yılından beri aldığı arsasının büyük bir bölümünün eski belediye yönetimleri tarafından işgal edildiğini iddia eden M. Ali Özdemir, belediyenin yeni yönetimine güvendiğini belirterek çözüm beklediğini söyledi.

54 yıl önce tapusuz olarak satın aldığı ve 43 yıldır tapuladığı 509 metrekare arsasından yaklaşık 210 metrekaresinin işgal edildiğini savunan Özdemir, Ataullah Hamidi'nin Belediye Başkanlığı döneminden beri yaşadığı arsa sorununun sonraki belediye yönetimleri tarafından da hakkının verilmediğini belirtti.

Özdemir, "Arsamı tapulamamın üzerinden 42 yıl geçti. Ne kadar uğraştıysam da tapum hep eksik çıkıyor. Kime gittiysem tapum inkar ediliyor. Ne kadar sorduysam arsamın yol olduğunu söylüyorlar. 9 tane dükkanımı yıkıp yol yaptılar ve bana bir kuruş para vermediler. Ataullah Hamidi'nin Belediye Başkanlığı döneminde müracaat ettim. Bana proje verildi. Toplam 24 metre arsamdan yol yapıldı. Ne kadar uğraştıysam da hakkımı alamadım." dedi.

Özdemir, "Kadastro, tapu dairesi ve belediyeye gidiyorum hakkımı inkar ediyorlar. Benim arsamı işgal edip dolmuşlar için ticari yol yapmışlar. 26 senedir dolmuşlar oradadır. Benim arsam toplam 509 metrekareden oluşuyor fakat 300 metrekare üstünde ev yaptım. O zamandan beri 210 metrekare arsam kayıptır. Ne kadar uğraştıysam tapum inkar ediliyor. Yeni belediye başkanımıza güveniyorum. İnşallah bu hakkımı bana verir. Hak ve hukuku hak sahibine teslim edenden Allah razı olsun. Ölene kadar onlara duacı olurum."ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler