BERBER, KUAFÖR VE GÜZELLİK SALONLARININ HAFTALIK TATİL GÜNÜ ERTELENDİ

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanması kararının 1 Ocak 2023 tarihine ertelendiğini belirtti.

Ticaret Bakanlığının esnaf ve tacirlerden gelen talepler doğrultusunda uygulaması 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren başlamak üzere berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik karar alınmıştı. Alınan kararın bazı illerin sektör temsilcilerinin zaman istemesi, Valilikler ile meslek kuruluşları arasındaki istişare süreçleri için daha uzun bir zamana ihtiyaç duyulduğunda dolayı 1 Ocak 2023 tarihine ertelendiğini duyurdu.

 Konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunan Başkan Çiftçi, “Ticaret Bakanlığının esnaf ve tacirlerden gelen talepler doğrultusunda uygulaması 1 Ekim 2022 tarihinden itibaren başlamak üzere berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapanmasına yönelik karar alınmıştı. Batman olarak yapılan çalışmalar sonucunda karar alınmıştı ancak bazı illerimizde sektör temsilcileri hazırlıkları yetişemedikleri için zaman istemelerinden dolayı süreç 1 Ocak 2023 tarihine ertelenerek süreç uzatılmıştır, yalnız berber, kuaför ve güzellik salonu üyelerimiz şimdiden uygulamayı faaliyete koyabilirler. Böylelikle hem alışma dönemi olur hem de kendilerini 1Ocak’a hazırlamış olurlar” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler