BESLENME DOSTU OKUL SERTİFİKA TÖRENİ

Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’nın “Okullarda Obezite ile Mücadele Yeterli ve Düzenli Aktivite Alışkanlığının Kazandırılması” kapsamında, “Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın arttırılması, yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda 2016-2017 eğitim-öğretim yılında 17 okul, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ise 50 okul ‘Beslenme Dostu Okul Sertifikası’ almaya hak kazanmıştır. Sertifika almaya hak kazanan okullara sertifikaları düzenlenen bir törenle takdim edildi. Törende İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ve okul yöneticileri hazır bulundu.

İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger; “2017-2018 eğitim-öğretim dönemi sonu itibariyle ilimizde kantin ve yemekhanesi bulunan okullarımızın % 50’sine bu uygulamanın hayata geçirilmesi hedeflenmekte olup, bu konuda çalışmalarımız devam edecektir” dedi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler