BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ'DEN RAMAZAN TAVSİYELERİ
BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa ‘Ramazan’ tavsiyeleri
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnafın ticaret ahlakında olması gereken konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.
"İNDİRİMLERLE HALKA YARDIMCI OLALIM"
Mübarek Ramazan ayının yaklaştığını hatırlatan Çiftçi, Ramazan ayı dolayısıyla esnaftan bir takım beklentilerinin olduğunu ifade etti. Esnafın özellikle Ramazan ayında ellerinden geldiği kadarıyla halka ürün satışı konusunda yardımcı olmalarını isteyen Çiftçi, "Esnafımızdan isteğimiz Ramazan'ın bereketinden faydalanmalarıdır. Ramazan rahmet, bereket ayıdır; onu Allah'a yaklaşmada fırsat bilelim. Allah'ın verdiği bereket miktarla ölçülmez. Evet, esnafımız zor bir süreçten geçiyor. Bu zor süreci hep beraber inşallah aşacağız. Fiyatları yükselterek değil, indirim yaparak, ciroyu yükselterek işimizi iyileştirelim. Bu konuda halkımızın beklentisi budur. 'Ramazan ayında esnaf artışa gidiyor' algısını kıralım. İndirimlerle halkımıza yardımcı olalım. Bu, sosyal dayanışma etkisi oluşturur" diye konuştu.
"BİRBİRİMİZİ KANDIRMAMALIYIZ"
Esnafın ticaretlerinde Peygamberi örnek almaları gerektiğini vurgulayan Çiftçi, "Ticaretle uğraşan bir Peygamberin ümmetiyiz. Peygamberimiz ticarete, ticaret ahlakına çok önem verirdi. Bizler kötü, sahte ürünlerle kesinlikle birbirimizi kandırmamalıyız. Peygamberimiz bir hadisi şerifinde, 'Bizi kandıran bizden değildir' buyuruyor. Biraz ahlaki yozlaşma olmuşsa da esnafımız buna dikkat etmelidir. Çünkü Peygamberimizin söyledikleri bizim faydamızadır. Söylediklerini hayatımıza geçirirsek mutlu oluruz ve işimiz bereketlenir. Ancak tam tersi yaparsak hem maddi hem de manevi zarar görürüz. Onun için Peygamberin ahlakına ihtiyacımız var. Müşterilerimizi ailemizden biri gibi karşılamalıyız. Güler yüzlü, güzel ahlaklı olmalıyız. Bunu yaparsak faydasını göreceğiz. Ticaret ahlakında ve stratejisinde de bunlar çok önemli şeylerdir. Müşterilerimize güven vermek, onlara güveni aşılamak ticaretin olmazsa olmazıdır. Esnafımız güzel ahlakı, iyi fiyatı, tebessümü yerine getirdikçe fayda göreceklerdir. Birbirimizi üzecek, haksız rekabetlere de girmemeliyiz. Rekabet kaliteyi artırma yönde olmalıdır" ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 05 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“BAYRAMLAR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİN EN GÜÇLÜ SEMBOLÜDÜR”
- 02BAKAN ŞİMŞEK VE KAYA’DAN BATMAN TEŞKİLATINA EKONOMİ SUNUMU
- 03BELEDİYE, YOLDA OLAN VATANDAŞLARI MİSAFİR ETTİ
- 04BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK
- 05BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI
- 06CANALP: GÖNÜLLERE DOKUNMAYI İHMAL ETMEYELİM
- 0718 MART ÇANAKKALE ZAFERİ TÖRENLE KUTLANDI
- 08“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”
- 09YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK
- 10KIZILAY RAMAZAN BOYUNCA 3 BİN AİLEYE ULAŞTI
- 11BAYRAM NAMAZI SAATİ BELLİ OLDU
- 12MEZARLIKLARA EK SEFER KARARI
- 13EVLİLİK KREDİSİ ALAN ÇİFTLERE EĞİTİM DESTEĞİ
- 14OTELDE UYUŞTURUCU TİCARETİNE DARBE
- 15PEKDEMİR BATMAN’DA GENÇLERLE İFTARDA BULUŞTU




Henüz Yorum yok