
Bir Çırpıda ve Detayda Türkçe Açıklamalı İnglizce Gramer” Kitabı Yayınlandı
Batman Üniversitesi’nde 5 yıl boyunca tüm bölümlerin birinci sınıflarında bulunan ortak zorunlu yabancı dil İngilizce dersini verirken bu deneyimlerimden faydalanarak kitabı hazırladığını belirten Dr. Yaş, öğrencinin İngilizce öğrenirken nerede ve niye hata yaptıklarını iyi bildiğini, bu çerçevede kitabı hazırladığını belirtti.
Yabancı dilin herkese aynı metotla öğretilemeyeceğini ifade eden Dr. Yaş, uygulanacak metot çocuklar ve yetişkinler için ayrı olması gerektiğini etti.
Türkiye’de okullarda İngilizce öğretilememesinin birçok nedenin olduğunu ifade eden Dr. Yaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dil tipolojisinde Türkçe ve İngilizcenin aynı dil ailesinden gelmemeleri Türkçe ana dillilerin İngilizce öğrenme güçlüklerinin en önemli olanların başında gelmektedir. Diğer önemli güçlük ana dilinin iyi bilinmemesidir. Bu nedenle, kitapta, uzun yılların deneyimini içine katarak Türkçe ana dilli bir öğrenenin gözünden öğrenme zorlukları aşılmaya çalışılmıştır. Belirtmek gerekir ki dil öğrenimi ve öğretiminin felsefe ve dilbilimle birebir bağlantısı vardır. Az da olsa kitapta bu bağlantılara göndermeler yapmaya çalıştım. Kitapta, 300 özgün test bulunuyor. Her konun sonunda konuya ait testleri bulunuyor. Konu içlerine gömülü 100’lerce örnek cümle bulunuyor. Üniversitelerin birinci sınıfında okutulan ortak zorunlu yabancı dil İngilizce çerçevesine uygundur. İngilizcesini tazelemek isteyenler, Okulda öğretilen İngilizceyle sorun yaşayanlar, İngilizce gramer konularında problem yaşayanlar, ellerinin altında bulundurulacak bir kaynak arayanlar için bir başvuru ve yardımcı kaynak kitabı niteliğindedir.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok