"Bizim birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var"

Batman Valisi Ahmet Deniz, TP Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Atatürk İlkokulunu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

 

Hiç kimseyi ötekileştirmeden, herkesin birbirini kucaklaması gerektiğini söyleyen Batman Valisi Ahmet Deniz, "Bizim birlik ve beraberliğe ve hoşgörüye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var." dedi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, TP Bölge Müdürlüğü sahasında bulunan Atatürk İlkokulunu ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

Okula yeni başlayan minik öğrencileri ziyaret eden Vali Deniz, öğrencilerle yakından ilgilenerek kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

Eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi alan Deniz, ilde eğitim kalitesini artırılması için başta öğretmenler olmak üzere herkese önemli sorumluluklar düştüğünü ifade etti.

Daha sonra Atatürk İlkokulu ve Ortaokulu öğretmenleri ile bir araya gelen Deniz, öğretmenlerle bir süre sohbet ederek, sorun ve taleplerini dinledi.

Öğretmenlere hitaben kısa bir konuşma yapan Deniz, eğitimde başarının anahtarının öğretmen olduğunu ifade ederek, "Çocuklarımıza sahip çıkarak, yanlış kişiler tarafından yönlendirilmesine asla müsaade etmemeliyiz. Hiç çekinmeden doğruları anlatmalıyız. Biz bin yıldır bu coğrafyada bütün zenginliklerimizle bir ve beraber yaşıyoruz, yaşamaya da devam edeceğiz. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, birbirimizi kucaklamalıyız. Bizim birlik ve beraberliğe ve hoşgörüye her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var." diye konuştu.

Öğretmenlere, eğitimin en önemli paydaşlarından biri olan ailelerle iletişim halinde olmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Deniz, aileleri belli aralıklarla ziyaret ederek, onların gönüllerine dokunmanın çocukların eğitimi için önemli olduğunu ifade etti.Eğitim alanında ilde yürütülen projeler hakkında bilgi veren Deniz, "Okul öncesi eğitimde başlattığımız ‘Çocuğumu Seviyorum Anaokuluna Gönderiyorum’ projesiyle çok iyi bir başarı sağladık. Bu yıl Batman Türkiye’de pilot il olarak seçildi. Bu bizim için büyük bir başarı. Biz bunun devamını getirmeliyiz. Yine geçen yıl başlattığımız ‘Nitelikli Eğitime Kararlı Adımlar’ projesi kapsamında bu yıl birçok etkinlik gerçekleştireceğiz. Okur-yazar buluşmaları ve veli eğitimleri gibi etkinliklerinin yanında ‘Batman Her Yerde Okuyor’ kampanyasını bu yıl taçlandırıyoruz. 21-29 Ekim tarihleri arasında ‘Batman 1 Kitap Fuarı’nı 40-50 yayınevinin ve 50-60 tane yazarın katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımıza kitap sevgisini aşılamamız lazım. Şimdiye kadar okullarımızın kütüphanelerine 50 bin adet kitap desteğinde bulunduk, bulunmaya da devem edeceğiz." dedi. 

 



Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler