BÖBREK YETMEZLİĞİNDEN KURTULDU

Yüksekten düşme sonucu böbrek yetmezliği yaşayan hasta, diyalize girmekten kurtarıldı.

20 yaşındaki hastanın tedavisini başarıyla gerçekleştiren Nefroloji Uzmanı Dr. Zeki Kemeç şunu söyledi, “İnsan ayakta tutan kemiklerdir, kemikleri örten ve hareket etmemizi sağlayan kaslardır. Kaşık tutmak, saç taramak, yürümek, oturmak ve ayağa kalkmak gibi hareketleri kaslar vasıtasıyla yapıyoruz. Kas yıkım nedenleri oldukça fazladır. Depremler, ağır sporlar, ilaçlar, toksinler, yüksekten düşmeler, şiddetli enfeksiyonlar, işkence ve şiddete maruz kalma gibi belli başlı nedenlerdir. Belli bir düzeyde miyoglobin böbrekler yolu ile atılıyor. Zamanında müdahale edilmediğinde böbrek zarar görür.

 

Çok riskliydi

 

Tuncay Toprak kas yıkımı yaşayan bir hastamızdır. Soğuk bir günde koyun otlatıyor. Gün sonunda yoruluyor, koyunların peşinden koşarken ayağı kayıyor. Dengesini kaybedip tepenin yamacından düşüyor ve tepenin dibine kadar takla atarak yuvarlanıyor. Hasta aynı gün evine gidiyor. Ertesi gün şiddetli kas ağrısı olunca Batman Eğitim ve Araştırma Hastanemizacil servisine getiriliyor. Acilde yapılan analizlerinde kemik kırığı yoktu. Karın ve göğüs boşluklarındaki organlarda ve kafatasında bir hasar bulunmadı. Laboratuvar değerlerinde böbrek değerleri yüksekti. Böbrek yetmezliği olunca tarafımıza konsülte edildi. Çok riskliydi böbreğin çürüme ihtimali vardı fakat çok erken davrandık. Hemen nefroloji servisine yatırdık. Yoğun serum ve bikarbonat takviyesi ile böbrekleri yavaş yavaş düzeldi. Süzülmesi ile geri döndü. Kontrollü tedavi ile hastamız kronik böbrek yetmezliğine girmedi ve hemodiyaliz ihtiyacı olmadı. Hasta şifa buldu.”

 

Çok mutluyum

 

Mutlu bir şekilde doktoruna ve servis çalışanlarıma teşekkürlerini sunarak taburcu olan Tuncay Toprak, “Hayatımı kurtardınız. Hemodiyalize girmediğim için ayrıca çok mutluyum. Burada kaldığım sürede bana göstermiş olduğunuz ilgi ve alakanız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler