
Bölge Hastanesinden Bir İlk, Şeker ve Safra Kesesi Tek Ameliyatla Yapıldı
Bölge Hastanesinden Bir İlk, Şeker ve Safra Kesesi Tek Ameliyatla Yapıldı
BATMAN BÖLGE DEVLET HASTANESİ’NDE İLK DEFA ŞEKER HASTALIĞI VE SAFRA KESESİ AMELİYATI BERABER YAPILDI
Batman Bölge Devlet Hastanesine karın ağrısı ve şeker hastalığı şikayetleri ile başvuran 41 yaşındaki Nezime Sevim Genel Cerrahi Uzmanları Opr. Dr. Turgay Demir, Opr. Dr. Güneş Tekten ve Anestezi Uzmanı Uz. Dr. Fatma Betül Uslu tarafından şeker hastalığı ve safra kesesi ameliyatı yapıldı.
7 yıldır şeker hastasıydı
Ameliyat hakkında bilgi veren Dr. Turgay Demir, “Hastamızın yemeklerden sonra karnın sağ üst kısmından sırta vuran ağrıları oluyordu. Hastaya ultrason yaptık safra kesesinde taş tespit ettik. Aynı zamanda 7 yıldır ilaç kullanmasına rağmen kontrol altına alınamayan Şeker Hastalığı vardı. Hastamızın midesinin bir kısmını ve safra kesesini aldık. İnce bağırsağının son kısmını midesi ile birleştirdik. Şeker Hastalığını ince bağırsakların son kısmından salgılanan GLA-1 hormonunun kandaki seviyesini arttırarak tedavi ettik. Ameliyattan sonra hastamızın karın ağrısı ve şeker hastalığı geçti” dedi.
Şeker hastalığının ameliyat ile geçeceğini bilmiyordum
Ameliyat olan 41 yaşındaki 2 çocuk annesi Nezime Sevim, “7 yıldır Şeker Hastalığından dolayı çok sıkıntı yaşıyordum. 6 aydır da yemeklerden sonra şiddetli karın ağrım oluyordu. Batman Bölge Devlet Hastanesine başvurdum. Safra kesemde taş tespit edildi. Safra kesesi ameliyatı ile birlikte şeker hastalığı ameliyatının da yapılabileceğini duyunca çok şaşırdım. Şeker Hastalığının ameliyat ile düzelebileceğini bilmiyordum. Doktorumun ilgisi ve samimiyeti beni ameliyat olmaya ikna etti. Ameliyattan 2 ay sonra karın ağrılarım geçti kan şekerim’350 den 150’ye geriledi, 9 kg zayıfladım. Üzerimden büyük bir yük kalktı. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.”dedi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok