“Bu soğuk havada çocuklar perişan oluyor”

Öğrenci velileri okul yönetimi ve servisleri arasında kalmaktan dert yanıyor.

Batman'da bazı okulların ders saatlerinde değişiklik yapması nedeniyle okul servislerinin çocuklarını almadığını belirten veliler, okul yönetimi ile okul servislerinin sorunu çözmemelerinden şikâyetçi oldular.
 
Batman merkez Kültür İlköğretim Okulu öğrencilerinin velileri yaklaşık bir buçuk aydır okul servisleri ile okul yönetiminin saat konusunda anlaşamadığını belirterek bu durumun en büyük mağdurunun da öğrenciler olduğunu ifade etti.
 
Daha önce okul servislerinin çocuklarını evden alıp eve bıraktığını, yalnız bir buçuk ay önce okul yönetiminin öğrenci giriş çıkış saatlerini değiştirmesiyle okul servislerinin çocuklarını almadığını belirten veliler günde iki defa çocuklarını götürüp getirmek zorunda kaldıklarını belirtti.
 
Öğrencilerin giriş çıkış saatlerinde yaşanan değişiklik nedeniyle yaklaşık 400 öğrencinin mağdur edildiğini vurgulayan veliler, sorunun çözülmemesi durumunda çocuklarını okula göndermeme kararı alacaklarını ifade etti.
 
Okul yönetimi ile okul servislerinin arasında kaldıklarını belirten öğrenci velileri, Batman Valisi Hulusi Şahin’e seslenerek sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.
 
“Servis sorununa bir çözüm istiyoruz”
 
Saat değişikliği nedeniyle yaklaşık 400 öğrencinin servislerinin iptal olduğunu belirten öğrenci velisi Mehmet Ali, bu sorunun çözülmemesinden dolayı bir buçuk aydır çok mağdur edildiklerini söyledi.
 
 
Mehmet Ali
 
Servis sorununun çözülmemesi durumunda hiçbir velinin çocuklarını okula göndermeyeceğini vurgulayan Mehmet Ali, Vali’ye çözüm çağrısında bulundu.
 
Ali, “Bir buçuk aydır okul servisleri çocuklarımızı okula bırakmadığı için aileler çocuklarını okula getirmek zorda kalıyor. Sorunun sebebini sorduğumuzda ise okul yönetimi sorunu servislere atıyor, servisler de okul yönetimine atıyor. Bu durum bizi perişan etti. Durum böyle giderse yaklaşık 400 veli toplanıp çocuklarımızı okula göndermeme kararı alacağız. Bir buçuk aydır her gün iki defa gidip geliyorum. Bu sorunun çözülmesi için okul yönetimi mi feragat ediyor, servisler mi feragat ediyor yoksa Vali Bey mi bir el atıyor bilemem ama artık bu sorunumuzun çözülmesini istiyoruz.” dedi.
 
“Okul idaresi ile servisi arasında kalan öğrenciler mağdur oluyor”
 
Okul yönetimi ile okul servisleri arasında yaşanan saat uyuşmazlığı nedeniyle servislerin iptal edilmesinde en büyük mağduriyeti öğrencilerin yaşadığını belirten öğrenci velisi Fırat Can, bu mağduriyetin giderilmesi için yetkililerin bir an önce çözüm bulmaları çağrısında bulundu.
 
 
Fırat Can
 
Can, “Aracım yok, her sabah bu soğukta çocuklarımı ya yaya olarak ya da motosikletle getirmek zorunda kalıyorum. Tek isteğimiz okul servislerinin tekrar öğrencilerimizi okula bırakmalarıdır. Bu şekilde çocuklarımız hasta olacak ve biz de perişan olacağız. Eskiden servis vardı sorun yoktu, sonradan saat uyuşmazlığı nedeniyle iptal ettiklerini söylediler. Milli eğitim müdürlüğünün, okul yönetiminin veya servislerin bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
“Servis olursa çocuklarımız da bizler de rahatlarız”
 
 
 
Mehmet Sönmez
 
Tek isteklerinin okul servisinin bir an önce başlaması olduğunu belirten öğrenci velisi Mehmet Sönmez, “Eskiden öğrenciler çift öğün okula geliyordu, şu anda ise tek öğüne inmiş. En büyük problemimiz okul servisinin olmamasından kaynaklanıyor. Servis olursa çocuklarımız da bizler de rahatlarız. Yetkililerden bir an önce bu sorunu çözmelerini istiyoruz.” dedi.
 
“Bu soğuk havada çocuklar perişan oluyor”
 
 
 
Orhan Bağaç
 
Veli Orhan Bağaç ise şunları söyledi: “Batman Kültür İlkokulu yönetimi ile okul servislerinin saat konusunda anlaşamadıkları için arada çocuklarımız ve biz veliler kaldık. Şu an da okul servisi olmadığı için her gün çocuklarımızı getirip götürmek zorunda kalıyoruz. Bu soğuk havada çocuklar perişan oluyor ve birçok veli işinden gücünden oluyor. Bu durum bizi perişan etti. Yetkililerden bu sorunumuza çare bulmalarını istiyoruz.” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler