BULDAN "KÜRT SORUNUNU ÇÖZDÜK DİYEMEZSİNİZ"

Batman’da partisinin kongresine katılan HDP Eş Genel Başkanı Buldan önemli açıklamalarda bulundu.

 
HDP Batman 4. Olağan Kongresi’ne katılan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçime hazır bir parti olduklarını belirterek; “Seçime bir ay bile kalsa HDP seçime hazırdır. Bu ülkeyi yönetmeye hazırız. Yürümeye ve güçlenmeye devam edeceğiz” dedi.
 
 
Batman Vural Düğün ve Konferans Salonunda yapılan HDP İl Örgütü 4.cü olağan kongresinde konuşan Eş Genel Başkan Pervin Buldan, "Batman 90'lı yıllarda işlenen cinayetlerle çok acılar çekmiş bir kent. Batman'da vurulan Mehmet Sincar, dava arkadaşımız Salih Özdemir ve hayatlarını kaybetmiş tüm arkadaşlarımızı saygıyla anıyoruz. İktidar bizleri sindirmeye çalışırken, biz sizlerle ayaktayız. Sizlerle daha güçlüyüz. Saldırılarının amacı HDP'yi sindirmektir, ne yaparsa yapsınlar biz asla davamızdan vazgeçmeyiz" dedi.
 
 
"BU SORUNU ÇÖZDÜK DİYEMEZSİNİZ"
 
 
Kongrede konuşan Eş Genel Başkan Buldan, erken seçim talebini yineleyerek, “Hiç kimse, yapılacak seçimler ve uygulayacağı strateji ile birlikte HDP'nin bir dahaki dönemde bu ülkede yönetimin bir parçası olacağını asla aklından çıkarmasın. Eğer Türkiye’deki demokrasi güçleriyle, barış yanlılarıyla, ülkede özgürlük isteyen ve demokrasiyi savunanlarla birlikte bu ülkeyi yönetmeye aday partiyiz. Bu ülkenin krizlerinden bahsederken elbette Kürt sorunundan, bugün çözülmeyen bir krizden bahsetmemek olmaz. Ülkenin en büyük sorunu olan Kürt sorunu çözüm bekliyor. Bir halkın dilini inkâr ederseniz, kimliğini inkâr ederseniz, kültürünü inkâr ederseniz, bir halkın siyasetçilerini cezaevlerine gönderirseniz, bir halkın siyasetçileri hakkında her gün fezleke hazırlarsanız, bir halkın temsilcilerinin ve iradesinin yerine kayyum atarsanız, bu sorunu çözdük diyemezsiniz.
Bir an önce sandıkların gelmesinin ve ülkenin erken seçime gitmesinin zamanı geldi. Türkiye halkları seçim istiyor. Sandığı getirmekten bile kaçınıyorlar. Çağrı yapıyoruz, eğer kendinize güveniyorsanız buyurun sandıkları getirin, seçim kararı alın. Hep birlikte bu halkın hakemliğine başvuralım” diye konuştu.
 
YENİ EŞ BAŞKANLAR : HÜSEYİN SARİK VE HÜRRİYET KAYTAR
 
 
 
 
Vural Düğün ve Konferas Salonunda yapılan kongreye HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Batman ve Bölge HDP Milletvekilleri, İl ve ilçe örgütleri, bazı STK Temsilcileri, görevden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları, parti delegeleri ve kalabalık bir kitle katıldı. Tek listeyle gidilen seçime HDP Batman İl Örgütü Eş Başkanlığına Hüseyin Sarik ve Hürriyet Kaytar seçilirken, il yönetimi de şu isimlerden oluştu.
 
YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ
 
Yönetim Kuruluna ise, Ekrem Yıldız, Tevbet kasım, Mehmet Şirin Öncü, Gizem Uğurlu, Ahmet Karataş, İlkay Alagöz, Şerif Çakar, Adil Özalp, Mehmet Acar, Esfer Solmaz, Mehmet Salih Turmuş, Sait Yaman, Ömer Ay, Zedan Ekmen, İlyas Tarım, Hasan Yiğittekin ve Mehmet Irmak seçildi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler