Cigerxwin anıtını yeniden dikeceğiz”

Cigerxwin anıtını yeniden dikeceğiz”

31 Mart yerel seçim çalışmaları için Batman’a gelen DEM Parti Eşgenel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Gercüş’te düzenlenen halk buluşmasına katıldı.
 
Kayyımların şehirlerde tahribat yarattığını belirten Hatimoğulları, “Kayyım tarafından yıktırılan Cigerxwin’in anıtını Gercüş’te onun memleketinde yeniden dikeceğiz” dedi.
 
“TARIMA DESTEK VERMEDİLER”
 
Gercüş’ün tarım ile geçinen bir yer olduğunu belirten DEM Parti Eşgenel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Tarıma destek vermediler. Buranın üzümüne gereken değer verilmedi. Biz belediyeye geldiğimizde oluşturacağımız kooperatifler ile bu halkın tarım ürünlerine hak ettiği değere kavuşması için çalışacağız. Hasankeyf’ten geldik. Hasankeyf’i yok edenlerin vaadi burayı turizm cennetine dönüştürme vaatleri vardı. Ancak gelinen aşamada insanlar göçe zorlandı. Yeni kurulan ilçede esnafların dükkanları boş. Buranın tarihi dokusunu yok edenler aynı zamanda halkı işsizliğe mahkum etti. Bir bütün yok edildi” dedi.
 
“KENDİMİZİ DE KENTİMİZİ DE BİZ YÖNETECEĞİZ”
 
Kayyımların yaratığı tahribata dikkat çeken Hatimoğulları, “Halkların barış içinde yaşadığı Gercüş’te çok dili belediye hizmeti vereceğiz. Cigerxwin’in anıtı Gercüş’te yeniden dikeceğiz. Onların yıktığı anıtı tekrardan dikeceğiz. Kadınlara dönük istihdam alanı sağlayacağız. Kadın dayanışma merkezi ile kadınların sorunları dinleyip buna çözüm bulacağız. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz. 31 Mart akşamı burada zafer halayını çekeceğiz” ifadelerini kullandı. Yapılan konuşmanın ardından Hatimoğulları, bulaşmaya gelenler ile halaya durdu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler