Çocuklar ilk yardımı bu kitaptan öğrenecek

Çocuklar ilk yardımı bu kitaptan öğrenecek

Millî Eğitim Bakanlığı, ilk yardım eğitimini çocukluk çağlarından başlatarak geleceğe yatırım yapmak için önemli bir projeye imza attı. 
 
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 6-9 yaş çocukları için alanında bir ilk olan "İlk Yardım Okulu: Kahramanlar İş Başında" kitabını hazırladı. Her yaştan herkesin yapabileceği ilk yardım uygulamaları olduğunu belirten Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "'İlk Yardım Okulu: Kahramanlar İş Başında" kitabının çocuklar, öğretmenler, veliler ve kurumlar için önemli bir kaynak teşkil edeceğini söyledi. Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, her çocuğun ilk yardımın önemini kavraması ve ilk yardım uygulamalarına aşinalık kazanıp öğrenmesi için "İlk Yardım Okulu: Kahramanlar İş Başında" adlı kitabı kamuoyuyla paylaştı. Kitap, Millî Eğitim Bakanlığı yönetici ve uzmanları, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları, çocuk ve erişkin acil tıp uzmanları, acil hemşireleri, paramedikler, ilk yardım eğitmenleri, klinik psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının ortak çabasının ürünü olarak ortaya çıktı.
 
 
Meslek Liselerinin üretimden elde ettikleri gelir son 2 yılda yüzde 100 arttı
 
Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liselerinde üretimden elde edilen gelir, Kovid-19 salgınına rağmen 2018'e göre %100'ün üzerinde artarak 503 milyon 197 bin 847 liraya ulaştı. 
 
Salgın döneminde özellikle maske, dezenfektan, solunum cihazı gibi ürünlerin üretimine odaklandıklarını belirten Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, kapasitenin 2021 yılında çok daha fazla güçlendirileceğini ifade etti. Millî Eğitim Bakanlığına bağlı meslek liselerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen üretimden elde edilen gelir, son 2 yılda yüzde 100'ün üzerinde artarak 503 milyon 197 bin 847 Türk lirasına ulaştı. Mesleki eğitimde öğrencilerin uygulama becerilerini geliştirmede önemli katkısı olan döner sermaye kapsamındaki üretim kapasitesi, son iki yıldır artırılmaya devam ediyor. 2018'de üretimden elde edilen gelir, 248 milyon 608 bin 785 lira olarak gerçekleşmişti. 2019'da 400 milyon liraya ulaştı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler