Doç. Dr. Alpaslan Terzi’den, kasık fıtığına ilişkin bilgi
Batman Medicalpark Hastanesinin Genel Cerrahi Kliniğinde görev yapan Doç. Dr. Alpaslan Terzi, kasık fıtığına ilişkin bilgi verdi.
“AÇIK VE KAPALI YÖNTEM UYGULUYORUZ”
Kasık fıtıkları çok yaygın görülen bir cerrahi hastalık grubudur. Çeşitli ülkelerde yapılan bilimsel verilere göre insanların yaklaşık % 5’inde kasık fıtığı görülür. Erkeklerde kadınlara oranla daha sık görülür. Kasık fıtığı ile ilgili modern cerrahi 19. yy.’da başlamıştır. Ancak yaklaşık 40 yıl önce fıtıklardagreftli dönem başlamıştır. Bu teknikte fıtık alanına greft (yama) yerleştirilmektedir. Günümüzde hemen hemen tüm kasık fıtığı ameliyatları greft konularak yapılmaktadır. Ancak son 10 yılda açık cerrahiye alternatif olarak laparoskopik (kapalı yöntem) kasık fıtığı cerrahisi dünyada yaygınlaşmaya başlamıştır. Biz de kliniğimizde hem açık hem kapalı yöntemi kullanmaktayız. Ancak daha konforlu olması, ameliyat sonrası ağrının az olması nedeniyle laparoskopik yöntemi daha sık yapmaktayız. Laparoskopik yöntemi 2008 yılında Belçika’da eğitim alarak öğrendim ve 9 yıldan beri yapmaktayım. Batmanda da 6 aydan beri laparoskopik yöntemi yoğun olarak yapmaktayız” dedi.
AMELİYAT İZİ KALMIYOR
Kapalı yönteme ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Alpaslan Terzi “Özellikle daha önce açık yöntem ile ameliyat olup fıtığı tekrarlayanlarda ve iki taraflı kasık fıtığı olanlarda altın standart yöntem olarak kabul edilmektedir. Bu yöntem karında 3 adet milimetrik kesi ile yapılmakta ve ameliyat sonrası hemen hemen karında iz kalmamaktadır. Hastalar ameliyatın ertesi günü taburcu edilmektedir ve birkaç gün içinde günlük hayattaki işlerini rahatlıkla yapabilmektedirler” bilgisini paylaştı.
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A 14 MART TIP BAYRAMI ZİYARETİ
- 02VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 03BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
- 04FIRIN VE LOKANTALARA SIKI TAKİP
- 05BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR
- 06SON SEFER SAATİ 1 SAAT UZATILDI
- 07Şah-Mar Marketler Grubu’nun İftar Programına yoğun katılım
- 08Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek
- 09İŞ DÜNYASI İLE GÜÇ BİRLİĞİ
- 10BATMAN PETROL GAZETESİ 23 YAŞINDA
- 11NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
- 12İL BAŞKANI ÇETİN “BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞIYLA SAHADAYIZ”
- 13VALİ CANALP, SASON’DA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
- 14GERGERLİ, BAŞKAN DEMİR’İ ZİYARET ETTİ
- 15SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI




Henüz Yorum yok