DOĞAYA GÜÇ KAT AĞI

Batman Çevre Gönüllüleri, Doğaya Güç Kat Ağı’nda!..

*Yirmi yılı aşkın süredir Batman’da etkin çevre mücadelesi veren Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Doğa Araştırmaları Derneği tarafından İzmir’de düzenlenen Çalıştay’da oluşturulan Doğaya Güç Kat Ağı’nın bileşeni oldu.
 
80 STK YENİ AĞ OLUŞTURDU
 
Geçtiğimiz hafta İzmir’de, ülkenin 50 kentinden 80 STK’nın katıldığı Doğaya Güç Kat Çalıştayı’na katılan Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, derneklerinin yeni oluşturulan ağın bileşeni olduğunu açıkladı. İzmir’deki bir otelde üç günlük çalışma sonrasında yeni oluşturulan, tüzük ve çalışma yönergesi çıkarılan ‘Doğaya Güç Kat Ağı’na, katılımcı 80 STK ile derneklerinin de bileşen olduğunu belirten Başkan Argunağa, şunları söyledi: “Doğa Araştırmaları Derneği’nin davetlisi olarak İzmir’deki çalıştaya katıldık. Davetleri için teşekkür ediyorum.
 
Üç günlük Çalıştay’da  önemli sunumlar gerçekleştirildi. Ülkemizin tehdit altında olan doğa ve çevresinin korunması için bu alanda mücadele veren sivil toplum örgütleriyle güçlü bir iletişim ve işbirliği, güç birliği yapma kararı aldık. Oldukça verimli geçen Çalıştay sonrasında İzmir Kuş Cenneti’ni gezip, kuşların doğal yaşam alanlarını gözlemledik. Bir süre önce dernek olarak bileşeni olduğumuz Türkiye Çevre Platformu’nun Danışma Kurulu üyesi olmuştum.
 
Doğaya Güç Kat Ağı çatısı altında mücadele verme irademizi yönetim kurulu olarak aldık. Şimdi daha güçlüyüz. Ülkemizin bütün coğrafya parçalarında doğa ve çevreye yönelik her sorunla mücadele etmeyi görev biliyoruz. Şimdi daha güçlüyüz.” ifadelerini kullandı. 
 

Etiketler : ,,,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler