Dünya Kadınlar Günü’nde Çalışan Kadınların Yaşam Mücadelesi Belgesel Filmle Anlatıldı

Üniversitemiz Öğretim Üyesi Funda MASDAR KARA’ın yapıp yönettiği çalışan kadınların yaşadığı zorlukları dikkat çeken ‘Demeter’in Kadınları’ adlı belgesel film 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde izleyici ile buluştu.

Merkez Kampüs Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Birinci, Üniversitemiz personeli, öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Demeter’in Kadınları Adlı Belgesel Film Gösterimi Programı’nda konuşan Rektör Yardımcısı Yüksel Birinci, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlen bu program vesilesi ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Güzel Sanatlar Fakültemiz Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Funda MASDAR KARA’ya yazıp yönettiği ve kadınlarımızın sorunlarını beyaz perdeye taşıdığı ‘Demeter’in Kadınları’ adlı belgesel film için teşekkür ediyorum” dedi.

 

Film gösterimi programında konuşan ‘Demeter’in Kadınları’ adlı belgesel filmi yazıp yöneten Yrd. Doç. Dr. Funda MASDAR KARA, “Öncelikle bütün kadın arkadaşlarımın Dünya Kadınlar Günü’nü Kutluyorum” dedi.

 

Belgesel filmin çekim koşullarında ne kadar zorlandığından bahseden Yrd. Doç. Dr. Funda MASDAR KARA, çekim yaparken kadınların kameraya karşı konuşmadığını ve zor şartlar altında çekim yaptığını söyledi.

 

Yrd. Doç. Dr. Funda MASDAR KARA, “Belgeselin konusu kadınların hayatta kalmak, evlerini geçindirmek ve çocuklarını okutmak için sabahın erken saatlerinde ekmek tandırlarının başında o zor şartlarla mücadelesini anlatıyor. Bizden desteklerini esirgemeyen Batman Gönül Elçileri Derneği’ne de teşekkür ediyorum” dedi

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler